Stockholms Visdagar 8/8 CAROLINE AF UGGLAS m fl.

Lasse I ParkenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Senast vi hörde ny musik från Caroline af Ugglas var 2013 med albumet “Jag har katten”, där Melodifestivalbidraget “Hon har inte” fanns med. I vår är Caroline tillbaka, den 22 april är det dags för ett nytt albumsläpp som Caroline själv beskriver som ”mindre poppigt, mera rootsigt, mer gitarrer och mycket mer tyngd”.
På den nya skivan, som bär namnet “Nåväl” har Caroline bytt kreatörsroll med vapendragaren och producenten Heinz Liljedahl. Caroline står nu för produktionen och har för första gången lämnat över även textskrivandet till Heinz som tidigare enbart komponerat musik.


Support:
”Anders F. Rönnblom är unik på åtminstone två distinkta sätt. För det första har han, med utgångspunkt i Dylan och beatpoeterna, skapat ett svenskt rockspråk som är omisskännligt hans eget. För det andra har han under sin drygt fyrtiofem år långa karriär inte gjort en enda irrelevant skiva. Ännu mer imponerande är att han bara under de senaste åren har gett några av sina allra bästa skivor överhuvudtaget; mellan 2013 och 2015 släppte han trilogin ”Landet Folket Jaget”, uppdelad på skivorna ”The Caviar Pizza Man Is Back”, ”The Cosmopolitan Cupcake Conspiracy” och ”The Subliminal Solo Inferno” där han skärskådade tillståndet i Sverige på ett mycket poetiskt men likafullt klarsynt sätt. Ett projekt som ”Landet Folket Jaget” förutsätter en artist med stor kapacitet, just den kapacitet som Anders F. Rönnblom har. av Peter Sjöblom”


Bordsbokning (i mån av plats):
info@lasseiparken.se
Obs det krävs förköpt entrébiljett för bordsbokning

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas, Vargsången på Spotify

Älskade barnsånger och sagor från Barnkammarboken - Vol. 3

Vargsången

Caroline af Ugglas, Snälla snälla på Spotify

Så gör jag det igen

Snälla snälla

Caroline af Ugglas, Vi blundar på Spotify

Så gör jag det igen

Vi blundar

Caroline Thérèse af Ugglas Liljedahl, född 7 april 1972 i Bromma, Stockholm, är en svensk konstnär, pop- och soulsångare samt körledare.. Hon har två barn tillsammans med Heinz Liljedahl. Caroline af Ugglas tillhör den friherrliga ätten af Ugglas.


Caroline af Ugglas är dotter till direktören Carl af Ugglas och logopeden och konsertsångerskan Yvonne af Ugglas, född Franke. Hon växte upp i Bromma i västra Stockholm och flyttade senare med föräldrarna till Djursholm. Hon gick humanistisk linje vid Danderyds gymnasium tillsammans med bland annat Sunil Munshi. Numera bor hon i Kungsängen. Hon studerade vid Calle Flygare Teaterskola och har arbetat som taltränare och sånglärare.


Det första albumet av af Ugglas fick namn efter en av hennes hundar, Ida Blue. Det andra albumet, Mrs. Boring, skrev hon tillsammans med maken, producenten Heinz Liljedahl. Hon har även levt tillsammans med mediakonsulten Henrik Kumlin. Tillsammans med medlemmarna i The Nomads bildade hon senare gruppen Twiggs. På Stefan Sundströms album Fabler från Bällingebro medverkade hon tillsammans med maken som körledare för 638 sångare.


Den 24 februari 2007 tävlade hon i deltävling 4 i Melodifestivalen 2007 som sändes från Gävle. Låten hon sjöng var Tror på dig som slutade på sjätte plats, utslagen. Den 7 februari 2009 tävlade hon i deltävling 1 i Melodifestivalen 2009 som sändes från Göteborg med låten Snälla, snälla. Låten gick inte direkt vidare utan föll i duellen mot Emilia; däremot gick hon vidare till andra chansen den 7 mars där låten var en av de två som gick vidare till finalen. I finalen slutade låten på en andraplats efter vinnaren Malena Ernman. Den 16 februari 2013 tävlade hon i deltävling 3 i Melodifestivalen 2013 som sändes från Skellefteå. Låten hette Hon har inte och var en av favoriterna. Hon kom till andra chansen den 2 mars och slutade sexa, fjortonde plats i hela tävlingen.


Caroline af Ugglas deltog i programserien Så ska det låta den 19 januari 2007, 24 april 2009 och den 29 april 2011. Hon har även tillägnats ett avsnitt av Copycat Singers som sändes 2012. Den 5 juli 2000 talade af Ugglas i Sveriges Radios program Sommar i P1. I par med Göran Hägg vann hon 2006-2007 års säsong av den populära TV-tävlingen På spåret. Säsongen därpå åkte Göran Hägg och Caroline af Ugglas ut i gruppspelet med en sista plats i gruppen. Hon är även upphovsmakare till amerikanska Clash of the Choirs vars koncept försvenskades 2008 i Körslaget. af Ugglas har skrivit en svensk version av en John Lennon-låt med titeln "Vi blundar".