Menu

Larz-Kristerz

Stockholm

Lasse I Parken
torsdag, 5 september 2019 kl:17:00

Porter & Thorells Syndrom presenterar:


LARZ - KRISTERZ


Lasse i Parken
Torsdag 5 september
Insläpp: 17.00
Konsert fr.: 19.00
Förköp: 275 kr
Biljetter i dörren: 325 kr


BORDSBOKNING: info snabel-a lasseiparken punkt se


OBS! Endast ståplats. Ett begränsat antal sittplatser finns. Först till kvarn!


LARZ - KRISTERZ


”Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi och det är det vi försöker uppnå. Vi vill sprida glädje. Vårat motto är att de som lyssnat på oss en kväll ska gå hem med ett leende på läpparna.”


Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen och berättar själva hur allt började:


”Varje år på Barnens dag åker en parad med vagnar med olika teman igenom byn. Larz-Kristerz skulle medverka på en vagn som en rolig hyllning till alla dansband under 70-talet. Sex gamla klassiska låtar repades in. Lastbil med chaufför rekvirerades, gamla Hagströmhögtalare och PA fick en rejäl översyn, elverk och tidsenliga dansbandskläder lånades. Kvällen innan det hela skulle gå av stapeln samlades vi för att texta skyltar med ”slagord” för vår sak. På morgonen för den stora dagen pyntade vi vagnen med skyltar, lövruskor och en Mercedesbuss från slutet av 60-talet. Under bussen ställde vi dessutom en rökmaskin vilken i sin tur resulterade i att byns poliskonstapel sladdade fram till vårt ekipage på sin cykel och undrade om det brann. Karnevalståget drog igång och låtar som ”Näckrosen” och ”Sjätte september” studsade mellan husväggarna på byn. Det blev en succé och vi fick erbjudande om spelning redan samma eftermiddag, men 6 låtar gör ingen danskväll. Det var bara att sätta igång att repa och naturligtvis, låta sy upp en tidstypisk scenkostym. Kostymerna syddes upp av Harriet Sålder och Margareta Långh.”


Larz-Kristerz består av en blandning av flera olika Älvdalsband. Det är Trond Korsmoe – bas, körsång, från Loka Mountain Boys, Jannkess och Ramblers. Anders Tegnér – elgitarr, körsång, från bl.a. Billy Opel. Torbjörn Eriksson – klaviatur, sång, från Loka Mountain Boys och Ramblers och Mikael Eriksson – trummor, från dansbanden Jannkess och Ramblers, samt Peter Larsson – gitarr, från rockabillybandet Big Crow Pete & the Big Creek Boys. Gemensamt för samtliga medlemmar är en svaghet för dansband från 70-talet samt för amerikansk countrymusik.


VARMT VÄLKOMNA!

Datum / Tid

torsdag, 5 september 2019 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Lasse I Parken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad