Stäng reklam
Menu

Svenskt Tenn Akademi: En Samtalsserie

Stockholm

Liljevalchs
tisdag, 22 oktober 2024 kl:18:00

Svenskt Tenn Akademi på Liljevalchs
I samband med jubileumsutställningen Svenskt Tenn: A Philosophy of Home på Liljevalchs gästar Svenskt Tenn Akademi konsthallen.
Om Svenskt Tenn Akademi
Ett helt sekel har passerat sedan starten. Från tidlöst tenn i grundaren Estrid Ericsons regi till det enastående samarbetet med den österrikiske arkitekten och formgivaren Josef Frank. Åratal av karaktäristisk inredning, mönster, möbler och textil, och otaliga samarbeten med några av vår tids skickligaste hantverkare och formgivare. I denna föreläsningsserie bjuder Svenskt Tenn in till lärorika föreläsningar och intressanta samtal med företagets sakkunniga tillsammans med externa experter.
I den tredje delen av hundraårsjubileets Svenskt Tenn Akademi möter Svenskt Tenns historiska arv vår samtid. Välkommen att lyssna på ett samtal mellan Karin Södergren, Head Curator på Svenskt Tenn, och Isak Nilson, vice konsthallschef och intendent på Liljevalchs. Tillsammans delar de insikter och erfarenheter kring skapandet av jubileumsutställningen Svenskt Tenn: A Philosophy of Home. Samtalet modereras av Susanne Ljung.
Hur går man tillväga för att skapa och välja ut innehållet till en så omfattande utställning med hela 13 tematiska salar? Hur var upplevelsen att låta Svenskt Tenns miljöer åter flytta in hos Liljevalchs? Och hur ser kopplingen ut mellan Liljevalchs, den svenska designscenen - och Svenskt Tenn?
Samtalet genomförs på svenska.
Om Svenskt Tenn: A Philosophy of Home på Liljevalchs
2024 firar Svenskt Tenn 100 år. Jubileumsutställningen Svenskt Tenn: A Philosophy of Home är den första stora utställningen som tar ett helhetsgrepp om Svenskt Tenn som företag, efter tidigare utställningar tillägnade både grundaren Estrid Ericson och formgivaren och arkitekten Josef Frank. I tretton tematiska salar bjuds besökarna in att utforska Svensk Tenns kreativa arv, karaktäristiska inredningsfilosofi och ett av designvärldens mest ikoniska samarbeten.
Hundraårsutställningen på Liljevalchs är kuraterad av den London-baserade curatorn och författaren Jane Withers tillsammans med Svenskt Tenns Head Curator Karin Södergren. Vart och ett av de tematiska rummen presenterar ett distinkt kapitel i Svenskt Tenns historia – från 1920-talets tidiga tennföremål till dukningar, textiler och möbler, liksom aldrig tidigare utställda interiörer och samtida tolkningar av företagets karaktäristiska inredningsfilosofi. Många arkivföremål och original har sällan tidigare visats publikt.
Utställningen pågår fram till den 12 januari, 2025. 

Datum / Tid

tisdag, 22 oktober 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Liljevalchs

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad