Menu

Mantra Sessions

Stockholm

Lilla Hotellbaren
onsdag, 12 april 2017 kl:18:00

Mantra Sessions
C/O Lilla Hotellbaren, Folkungagatan 47 | T­-bana Medborgarplatsen235:- | Dörrar: 18.00 | Live: 20.00 | Åldersgräns: 18 årJA! Det är väl allt som behöver sägas men utvecklar det lite då.Det kommer svänga så det svartnar framför ögonen. En uppvisning i musikalitet och groove väntar. Det är unik konsertkväll med ett band fyllt av kungar, ess och legender. Albumet Mantra Sessions av legendarena Bosse Skoglund & Johan "ZilverZurf" Zachrisson från 2016 utvecklades till ett band. Som album är det rent hypnotiskt och i sin livekonstellation fullständigt knäckande bra. Vi är så stolta och glada att välkomna Mantra Sessions till c/o Lilla Hotellbaren den 12/4. Nog med superlativ och hype; köp biljett, kom, dansa, häng och njut.

"Jag har alltid haft ett stort intresse och kärlek till den enkla och grundläggande musiken. En ton, ett riff, en tonart baserat på en dron som bara fortsätter att gå på och på. Efter många år med resor och musicerande i Indien, kommer mantran alltid att finnas i mitt hjärta. Överallt i Indien kan du höra mantra på avstånd, från morgon till middag, ibland hörs flera olika samtidigt från olika tempel, butiker eller te-bås. Nu för tiden hörs de överallt från de lättillgängliga mantra-maskinerna som finns i hela Indien. Jag älskar denna kakofoni av ljud, ibland ett mycket lugnt och rogivande bakgrundsljud, ibland mantran på en helt galen nivå genom spruckna högtalare.
Om och om igen, runt och runt, hela tiden.
Om Shanti, Fred kärlek lycka" / Johan "ZilverZurf" Zachrisson

Mantra Sessions
är ett nystartat band, sprunget från en skivinspelning. Mantra Sessions är ett unikt liveband där musiken bygger på Indiska mantran hämtade från en mantra-box. Tillsammans med grafik och ljudeffekter i överflöd blir musiken en non-stop dub-/jazz-/reggae-ljud-resa till Indien och tillbaka.
Albumet Mantra Sessions gjordens av musikerna Zilverzurf och Bosse Skoglund som skapade trum- och basrytmer över indiska mantran som spelas upp ur en liten, billig "mantra box".
På detta har de sedan adderat gitarrer, piano, orgel, slagverk, blåsinstrument, sång och andra instrument. Musiken gör sig perfekt för såväl lyssning och häng som för dans. Albumet låg under flera veckor på World Music chart när det släpptes 2016.

Mantra Sessions Line Up Live
Gitarr: Johan "ZilverZurf" Zachrisson
- har släppt sju soloalbum, är en WMC veteran och har skrivit musik till flera svenska fullängdsfilmer. Han har spelat in och spelat en hel del i Portugal och Indien. Han har också skrivit och samtidigt producerade en sång för den legendariska Lee Perry.

Trummor/Loops: Robin "Robbie Rulah" Cochrane
- en ung mästertrummis/slagverkare av Skotsk påbrå som turnérat i världen med band såsom "Abjeez" och "Sirocco" för att nämna några.

Bas/sång: Desmond Foster
- en meritlista som är längre än de flesta. Från att spela med världsartister som David Byrne, Gregory Isaacs och Boy George till sång inom reggae/soul under sitt eget namn.

Keyboard: Tommy "Bernie" Berndtsson
- en av Sveriges mest respekterade jazz/blues musiker. Han har spelat med alla de bästa artisterna i decennier. Bl.a. Peps och Tommy Körberg.

Trombon, trumpet /slagverk: Klas Jervfors 
- spelar bland annat med Linton Kwesi Johnson och Dennis Bovell Dub Band och tillsammans med en rad svenska akter. Klas är också en ofta anlitad studiomusiker.

Ljudtekniker/ljuddesign: Dub-specialisten Jonas "Jonahgold" Backlund 
- har rest världen runt som ljudtekniker/ konstnär åt bland andra: Brooklyn Funk Essentials, Million Stylez och Syster sol.

Beroende på dagsformen kan även trumnestor Bosse skoglund hänga på. En levande legend tyvärr med sviktande hälsa.
ZilverZurf (Johan Zachrisson) om Mantra Sessions:

Lokal: Lilla Hotellbaren

Datum / Tid

onsdag, 12 april 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Lilla Hotellbaren

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

235

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad