Menu

Partiet

Stockholm

Lilla Hotellbaren
tisdag, 30 maj 2017 kl:18:00

30/5 Live: Partiet
C/O Lilla Hotellbaren, Folkungagatan 47, T­-bana MedborgarplatsenDörrar: 18.00 | 195:- | Åldersgräns: 18år”...Kampen och dansen sitter ihop, det ena får det andra lättare gjort...”. En konsert med Partiet är upplevelse du sent glömmer. Det är ett gungande uppvaknande. En liveshow extra extra allt där politiken och musiken går hand i hand. Förvänta dig din bästa och svettigaste påse gott och blandat i röd-grön-gula färger. Med över fyra års konstant turnerande är reggaebandet Partiet en livemaskin av sällan skådat slag. Iförda sina partikostymer kommer Partiet gå på musikalisk knock. Golvad och euforisk i baktakt. Välkommen på partimöte den 30/5. Upp till dans.

Partiet
”...Kampen och dansen sitter ihop, det ena får det andra lättare gjort...” Partiet, med Fredrik Boltes i spetsen, lider liksom många av oss andra av politisk depression just nu. Men det är precis i sådana här tider som det är extra viktigt att komma ihåg ljusa stunder och tillåta sig att faktiskt göra fina saker för sig själv. Att inte gå under fullständigt. Senaste albumet, Upp till dans, handlar om att släppa loss och försvinna in musiken. Att inte gräva ner sig allt för djupt i all djävlighet som visas på nyheterna. Ingenting blir bättre av att du ligger i en soffa och tycker synd om världen som nån slags deprimerad självhatare. Unna dig själv en dans. Du ska se att du blir en bättre kämpe och att världen blir ett bättre plats av det!  
Partiet är Sveriges flitigaste reggaeband. Sen starten 2011 har bandet hunnit med närmare 200 spelningar i 11 länder. Partiet spelar politisk party-reggae på svenska, allvarligt men hela tiden med glimten i ögat. Debutalbumet ”Kulturpolitik” (2013) blev nominerat till pris i kategorin ”Årets rytm 2013” på Manifestgalan. Senare samma år släppte bandet den inom vissa reggaekretsar kontroversiella låten ”Qom ut” som kritiserar homofobin både på Jamaica och i hemstaden Jönköping. Låten fungerade som officiell låt till Jönköpings Pride-festival med samma namn. 2014 släppte de EP’n Supervalåret som bland annat gästades av Gudrun Schyman, Cleo och Promoe. Förra året släpptes singeln Pinsamt. En låt om SD och Sveriges och EU's politik, om murar mot omvärlden och båtar som kantrar och människor på flykt som dör. En låt som tragiskt nog är mer aktuell nu än i våras. Partiledaren Fredrik Boltes skrev även ett uppmärksammat facebookinlägg på temat som lästes av 1,5 miljoner svenskar.

C/O
c/o som livekoncept hade premiär sommaren­ 2014 på Kalkladan Bungenäs, Gotland, flyttade vidare till Restaurang HAK i Göteborg och hände i hotellbaren på söndagar hos Anglais i Stockholm. Artister som exempelvis Anna Ternheim, Eric Bibb (US), Basia Bulat (CAN), Stefan Sundström, Min stora sorg och Israel Nash (US) har alla uppträtt på c/o. I höstas gick flyttlasset till Scandic Malmen - Lilla Hotellbaren, Södermalm, där c/o framöver presenterar konserter. #coflillahotellbaren

Om Scandic Malmen - Lilla Hotellbaren
LHb har­ lyft sig. Scenen är ­högre, längre, dju­pare och ljudet fetare. När live­konceptet c/o flyttar in hos Lilla Hotell­baren är äntligen livescenen Stockholm saknar här; en intim lokal nära sin publik med plats för 300 personer. c/o Lilla Hotellbaren är live­musik med känslan av att det sker i ditt vardagsrum, det är konserter utan filter, här och nu. c/o Lilla Hotellbaren är riktigt bra musik live till ett schysst pris. Ibland är det inte svårare än så.

Lokal: Lilla Hotellbaren

Datum / Tid

tisdag, 30 maj 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Lilla Hotellbaren

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad