Menu

Historisk Dansbal

Stockholm

Livrustkammaren
lördag, 17 november 2018 kl:17:30

Lördagen den 17 november är det dags för årets historiska dansbal i Livrustkammarens regi! Temat är en maskeradbal vid Karl XI:s hov. Det blir därmed tillfälle att stifta närmare bekantskap med den makalösa barocken!
Inspirationen till årets baltema kommer från det värdskap som drottning Ulrika Eleonora d.ä ordnade den 3 februari 1692 i det gamla slottet Tre Kronors nordvästra torn. Det var en påkostad maskeradbal där de nittio gästerna var utklädda till resenärer från många olika länder, som möttes på ett värdshus. Den nioårige kronprins Karl (XII) var utklädd till moskovit, prinsessan Ulrika Eleonora till dalkulla och Karl XI själv föreställde en holländsk bonde. Historisk dräkt inspirerad av 1690-talets värdskap är obligatorisk.
Danslistan kommer att enligt tidens sed innehålla branles, franska danser och engelska country dances. Branles innebär ringdanser, bland de franska danserna märks 1600-talets stora modedans couranten och i de engelska danserna ingår danser ur John Playfords samlingar - såväl några av de mest kända och populära danserna, som nya bekantskaper!
Balen föregås av tre förberedande dansträffar då man får möjlighet att träna på danserna och lära sig de nödvändigaste figurerna och begreppen. Alla danser kommer också instrueras under balen. Ingen tidigare dansvana krävs.
Datum för de förberedande dansträffarna: 31/10, 7/11 och 14/11.

Datum / Tid

lördag, 17 november 2018 kl: 17:30

Plats

Stockholm, Livrustkammaren

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

490

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad