Menu

Möte med vasatidens rebeller

Stockholm

Livrustkammaren
torsdag, 15 oktober 2020 kl:18:00

Möte med vasatidens rebeller: Bokpresentation och corona-försiktigt mingel!


Anna Carlstedt, utbildningsledare som doktorerat på den franska renässansen, återvänder i sin femte bok till en tid som i vissa stycken är en spegelbild av vår egen:


”Renässans-rebeller”, som släpps i oktober på Gidlunds förlag, börjar med
Cecilia Vasa: Prinsessan som drev vapensmedjor och järnbruk och gjorde hela Europa osäkert med sina upptåg. Och boken slutar med drottning Kristina – denna kung, som hon faktiskt kröntes till, har kallats ”den sista renässansfursten”. Hon gjorde uppror mot allt som förväntades av henne. Men kan en prinsessa eller en drottning verkligen vara rebell?


De båda presenteras i ett kortare föredrag tillsammans med bokens andra färgstarka personligheter. De har en gemensam nämnare, oavsett om de är prinsessor, präster, prinsar eller poeter: de bryter mot tidens normer. Priset de betalar är högt, men detta hindrar dem inte från att med full kraft gå till storms mot samtiden, ofta med pennan eller svärdet som vapen.
Efter presentationen följer mingel med musik, enklare förtäring och möjlighet att köpa boken signerad och till specialpris.


Muséet har öppet till klockan 20, så passa gärna på att njuta av våra utställningar före och efter evenemanget!


Vi håller avstånd – för ett säkert besök hos oss!
Alla våra programkvällar följer FHM:s rekommendationer. Vi har begränsat antalet platser till alla program. I lokalerna finns gott om utrymme och sittplatserna är glest placerade. Vi uppmanar alla att stanna hemma vid sjukdom eller symtom med respekt för allas säkerhet. Pga den rådande situationen kan ev ändringar av program förekomma, håll dig uppdaterad via vår hemsida eller evenemanget på Facebook.

Datum / Tid

torsdag, 15 oktober 2020 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Livrustkammaren

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad