Återbruk av kläder vid Vasahovet

LivrustkammarenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Digitalt föredrag.


Att ta till vara och återanvända materiella resurser har hört till vardagspraktikerna under många århundraden. Skriftliga källor från det svenska hovet och plagg i europeiska samlingar ger en inblick i hur återbruket av textilier och kläder tog sig ut i samhällets översta skikt under 1500- och tidigt 1600-tal. Vad var det som återbrukades? Hur återbrukades det? Vem var det som återbrukade? Och hur relaterade återbruket till tidens idéer om resurshushållning?
Cecilia Aneer är lektor i Textilvetenskap vid Uppsala universitet och forskar kring tillverkning och bruk av kläder under 1500- och 1600-talet.


Föredraget är digitalt. För att ta del av föredraget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till föredraget kommer få en inbjudan via mejl till den mejladress som du angav vid biljettköp. Inbjudan skickas ut samma dag som föredraget äger rum.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-11-26 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: