Stäng reklam
Menu

Elisabeth Olin – Sveriges första hovsångerska

Stockholm

Livrustkammaren
torsdag, 14 november 2024 kl:18:00

Elisabeth Olin var Sveriges första operastjärna och den första kvinnan att väljas in i Musikaliska Akademien. Trots det är det idag inte många som känner till henne. Den musik hon sjöng framförs sällan eller aldrig, trots att den spelar en viktig roll i den svenska musikhistorien, och har i flera fall aldrig getts ut utan finns enbart i originalskrift i arkiv. Elisabeth Olin hade varit Stockholms mest eftertraktade konsertsångerska under mer än 10 år när hon fick frågan av kung Gustaf III att sjunga huvudrollen i Uttinis Thetis och Pelée, den första operan på svenska. Efter en del tvekan tackade hon ja till erbjudandet och därefter följde närmare 15 år som den svenska operans största stjärna.
Sopranen Elisabeth Hellström är sångerska och sångpedagog specialiserad på tidig musik. Hon har en Masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Elisabeth är medlem i Slottskyrkans vokalensemble samt i barocktrion Musica Humana.
Föredraget är en del av föreläsningsserien "Opera förr och nu - från Elisabeth Olin till Death and the Maiden"", ett samarbete med Drottningholmsteaterns Vänner.

Datum / Tid

torsdag, 14 november 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Livrustkammaren

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

30kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad