Menu

Meshuggah

Stockholm

Münchenbryggeriet
lördag, 25 februari 2017 kl:20:00

Det är cirka 30 år sedan idén om Meshuggah föddes hemma i Umeå. Under lika många år har gruppen förädlat sin konst och utryck, funnit nya vägar och alltid rört sig framåt. Utan att någonsin fingra på integriteten har de med sin totala brutalitet vuxit sig större och starkare för varje skiva och varje konsert.

Med 2012 års mästerverk Koloss tog de sig in på den amerikanska Bilboardlistans plats nummer 17. En bedrift som väldigt få andra svenska världsartister varit i närheten av. När det kommer till extrem och avancerad metal, på ljusårs avstånd från strömlinjeformer, borde bedriften vara en omöjlighet.

I höstas släpptes uppföljaren The Violent Sleep of Reason som även den mottogs till hurra-rop från fans och kritiker. Skribenten Max Frank på publikationen MetalSucks beskrev albumet som en freaking tour-de-force; a total deconstruction of heavy music” och gav högsta betyg. Även denna placerade sig på samma plats nummer 17 på samma Billboardlista hur otroligt det än må låta. Rolling Stone Magazine placerade albumet på plats nummer två – strax efter Metallica som Messuggah bl.a. var supportband till på Ullvi 2015 – på sin lista av årets bästa hårdrocksskivor.

Genom åren har många försök gjorts för att pricksäkert beskriva hur och varför Meshuggah låter som de gör. Utan att någonsin lyckas. Ord kan inte beskriva musiken, bara dina öron och hjärna kan tolka den ojämförliga tyngd och energi den alstrar. Live är bandet ett monster.Åldersgräns 18 år.

Dörrar: 19:00
Starttid: 20:00


Arrangör: www.luger.se

Münchenbryggeriet (ursprungligen Münchens bryggeri) är ett mäss- och konferenscenter som ligger vid Söder Mälarstrand på Södermalm i Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 25 februari 2017 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Münchenbryggeriet

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

360kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad