Menu

Tutankhamun – Graven Och Skatterna

Stockholm

Magasin 9
onsdag, 5 april 2017 kl:18:30

Tutankhamun blev en superkändis efter en sensationell upptäckt för 93 år sedan. 1922 hittade arkeologen Howard Carter den egyptiske konungens gravkammare och alla dess fantastiska skatter – en händelse som väckte sensation i hela världen. Tutankhamuns historia fascinerar än idag. Hans mystiska, för tidiga död och unika arv har skapat en legend. I mer 3 000 år låg han okänd och oupptäckt i Konungarnas dal, tills Howard Carter hittade hans grav.

Utställningen ”Tutankhamun – Graven och skatterna” består av mer än 1000 mycket välgjorda repliker av föremål som fanns i graven, alla omsorgsfullt tillverkade av Egyptens skickligaste hantverkare. De ursprungliga fynden finns idag på museum i Kairo, men kommer förmodligen aldrig mer att kunna visas på utställningar runt om i världen. Föremålen är helt enkelt för dyrbara och för ömtåliga. Inget försäkringsbolag vill idag försäkra dem om de lånas ut.

Utställningen har visats på flera platser främst i Europa, bland annat i Barcelona, Malmö, Berlin, Bryssel och Frankfurt och har hittills haft mer än 4 miljoner besökare.

Datum / Tid

onsdag, 5 april 2017 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Magasin 9

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

165

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad