Menu

Broarna i Madison County - musikalen

Stockholm

Maximteatern
söndag, 30 september 2018 kl:15:00

Francesca Johnson, en kvinna från Italien, som gift sig med en amerikansk soldat, bor med sin familj på en gård i Winterset i Iowa. Robert Kincaid arbetar som fotograf för tidningen National Geographic och är i Madison County för att fota de berömda täckta Broarna. Francescas familj är bortrest och Robert stannar till vid hennes hus för att fråga om vägen till den sjunde bron, Roseman Bridge, och här tar en av filmhistoriens mest omtalade kärlekshistorier sin början.

Musikalen Broarna i Madison County är baserad på Robert James Wallers bästsäljande roman med över 15 miljoner sålda böcker världen över och filmen med samma namn, som blev en av filmhistoriens största succéer när den kom 1995 med Meryl Streep och Clint Eastwood i huvudrollerna. Skriven av Jason Robert Brown och Marsha Norman vann musikalen flera Tony Awards när den gick på Broadway 2014, bl.a för Bästa Musik.

I Sverigepremiären av Broarna i Madison County på Maximteatern i Stockholm spelas huvudrollerna av Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg, bl.a kända från succéföreställningen Från Broadway till Duvemåla.

För regin står Rikard Bergqvist som bland mycket annat arbetat på Dramaten, Stockholms Stadsteater och Göteborgsoperan. Han har de senaste åren gjort hyllade föreställningar som Hair, Trollflöjten, My Fair Lady, Rigoletto, The Last Five Years och Carmencita Rockefeller.

För mer information se: www.broarnaimadisoncounty.se

För handikap tillgänglighet, gruppbokningar eller övriga frågor. Vänligen skicka ett mail till biljetter@maximteatern.com
alternativt ring 08-301100

Teaterns biljettkassa öppen onsdagar mellan 12.00-18.00


Huset byggdes 1945-1946 efter ritningar av arkitekt Ernst Grönvall. Byggmästare var Nils Nessen. Från början användes byggnaden som studio för Radiotjänst (numera Sveriges Radio). Det kallades "Karlaplansstudion" och härifrån sändes bland andra underhållningsprogram som Karusellen, Lille Fridolf och Frukostklubben. Först 1967 byggdes studion om till teater och biograf.

Datum / Tid

söndag, 30 september 2018 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Maximteatern

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad