Menu

American Idiot

Stockholm

Maximteatern
söndag, 21 januari 2018 kl:16:00

Handling
American Idiot är en musikal skapad utifrån Green Days album American Idiot. Det fartfyllda och känslosamma albumet ger musikalen en råhet och energi som väcker publikens innersta rebell till liv. Föreställningen brinner av känslor och åsikter och i centrum står Johnny.
Han är fylld av ilska gentemot den politiska styrningen och världen i allmänhet så han lämnar småstaden för att revoltera.
Produktionen är från början tänkt att kritisera George W. Bushs regering, men har bearbetats för att bli mer aktuell än någonsin. Musikalen lyfter några av de mest kontroversiella ämnena just nu såsom Trump, droger, flyktingar och abortfrågan.
American Idiot manar till revolution.


“När jag först fick höra att årets musikal var American Idiot av Green Day kände jag att det inte kunde bli bättre. Musiken har en enorm energi; det kommer att bli ett sanslöst tryck! Det är också otroligt spännande att se hur alla grupper, från scenografer och
marknadsförare till musiker och dansare, samverkar för att skapa en grymt bra föreställning.”

Paul Rietz, som spelar rollen
som Johnny


Hemsida: vrskolor.se/americanidiot

Facebook:
Instagram: @americanidiot2018


För handikappstillgänglighet eller kontakt direkt med teatern rörande biljetter mm.
vänligen ring 08-301100
alt.
biljetter@maximteatern.com

Teaterns biljettkassa öppen
Onsdagar 12-18

Huset byggdes 1945-1946 efter ritningar av arkitekt Ernst Grönvall. Byggmästare var Nils Nessen. Från början användes byggnaden som studio för Radiotjänst (numera Sveriges Radio). Det kallades "Karlaplansstudion" och härifrån sändes bland andra underhållningsprogram som Karusellen, Lille Fridolf och Frukostklubben. Först 1967 byggdes studion om till teater och biograf.

Datum / Tid

söndag, 21 januari 2018 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Maximteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

190kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad