Menu

Jekyll & Hyde

Stockholm

Maximteatern
fredag, 11 januari 2019 kl:19:00

Musikalen Jekyll and Hyde baseras på skräckromanen Dr Jekyll and Mr Hyde av R.L.Stevenson. Historien om Jekylls försök att hitta roten till mentala sjukdomar resulterar i en mörk och dramatisk skräckmusikal där gränsen mellan ont och gott suddas ut. Den har slagit rekord på Broadway och satts upp i minst 15 internationella uppsättningar. I VRGs tolkning drar vi paralleller till dagens England, dagens värld, där vi återigen har börjat dela upp människor utefter etnicitet, kön eller sexuell läggning och där vi lätt uppfattar oss själva som goda medan de som är annorlunda blir onda.
Dramat är klassiskt men budskapet är mer aktuellt än någonsin.

Sedan 1995 har elever och lärare på Viktor Rydbergs tre gymnasieskolor gått ihop för att tillsammans tolka en musikal. Från att ha framställt små amatöruppsättningar i en av skolornas aula har Viktor Rydbergs årliga musikaler växt till att bli bland de mest professionella och omtalade skoluppsättningarna i Sverige. I flera år har musikalen satts upp på välkända Maximteatern och så även årets musikal. Eleverna står inte bara för ensemble och orkester utan även kostym, scenografi, smink, dokumentation och marknadsföring. Till sin hjälp har de handledare och regissör med år av erfarenhet som leder projektet.



För handikappstillgänglighet eller kontakt direkt med teatern rörande biljetter mm.
vänligen ring 08-301100
alt.
biljetter@maximteatern.com

Teaterns biljettkassa öppen
Onsdagar 12-18

Huset byggdes 1945-1946 efter ritningar av arkitekt Ernst Grönvall. Byggmästare var Nils Nessen. Från början användes byggnaden som studio för Radiotjänst (numera Sveriges Radio). Det kallades "Karlaplansstudion" och härifrån sändes bland andra underhållningsprogram som Karusellen, Lille Fridolf och Frukostklubben. Först 1967 byggdes studion om till teater och biograf.

Datum / Tid

fredag, 11 januari 2019 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Maximteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

190kr - 350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad