kl: 16:00

Snövit - The Musical, Maxim

MaximteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

”Snövit - The Musical”

Bröderna Grimms klassiska saga är omarbetad av Robert Dröse till en modernare version med stor ensemble, påkostade kläder och fantasifull scenografi.
”Snövit – The musical” innehåller häftig och medryckande originalmusik. Allt från klassiska musikalballader till rock, country och house!!

”Snövit - The musical” är en känslomässig berg- och dalbana, där sorg möter skratt och dramatik möter show. En fantasifull och omtumlande sagovärld som innehåller det mesta i alla åldrar, allt från 3 till 100 år!

Följ med oss in i sagans värld och till slottet där den egensinniga drottningen regerar. Hennes kamp för evig skönhet krossas snabbt av hennes styvdotter Snövit, som föds med rosenröda läppar och en hud som är oskyldigt vit som snö.
Snövit tvingas brutalt ut i det okända och hamnar till slut i dvärgarnas hus.

Deras möte med henne blir minst sagt en omtumlande och annorlunda upplevelse. Får prinsen kyssa Snövit och får sagan ett lyckligt slut?
Den 1 november 2015 får ni svaren på alla frågor.

Folkkära Nanne Grönvall spelar den elaka och intrigerande drottningen som gör allt för att stoppa Snövit...

Superstjärnan YOHIO s skådespelardebut i ”Jordskott” gav mersmak och nu ser ni honom som den charmiga prinsen.

Långfilmsaktuella Ellen Bergström gör scendebut som den tuffa och modiga Snövit som inte låter sig slås ned av något; hon är vår hjältinna!

Niclas Wahlgren spelar rollen som Härolden och som Snövits pappa kungen ser vi Kalle Rydberg.

Föreställningen går upp hösten 2015 och fortsätter under 2016, för att sedan ta sig vidare ut på turné i landet.

Premiären är den 1 november 2015

För handikapp tillgänglighet, gruppbokningar eller övriga frågor.
Vänligen ring 08-301100 alt. biljetter@maximteatern.com
Teaterns biljettkassa öppen onsdagar mellan 12.00-18.00


Huset byggdes 1945-1946 efter ritningar av arkitekt Ernst Grönvall. Byggmästare var Nils Nessen. Från början användes byggnaden som studio för Radiotjänst (numera Sveriges Radio). Det kallades "Karlaplansstudion" och härifrån sändes bland andra underhållningsprogram som Karusellen, Lille Fridolf och Frukostklubben. Först 1967 byggdes studion om till teater och biograf.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-01 16:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Karlaplan 4


Fler tillfällen:YOHIO

YOHIO, Heartbreak Hotel på Spotify

BREAK the BORDER

Heartbreak Hotel

YOHIO, To The End på Spotify

Together We Stand Alone

To The End

YOHIO, Himlen är oskyldigt blå på Spotify

BREAK the BORDER (Platinum Edition)

Himlen är oskyldigt blå

Kevin Johio Lucas Rehn Eires, född 12 juli 1995 i Stockholm, mer känd under artistnamnet Yohio, är en svensk artist och låtskrivare. Yohios utstyrsel, framtoning och musik är starkt inspirerade av den japanska musikgenren visual kei, och han har även släppt en skiva i Japan. Med detta som draghjälp fick Yohio sitt stora genomslag i Melodifestivalen 2013, där han kom 2:a med låten "Heartbreak Hotel", som även lyckades ta sig in på Svensktoppen. Yohio var tidigare gitarrist i bandet Seremedy.


Yohio föddes i Stockholm men har vuxit upp i Sundsvall där han fortfarande bor (2014). Han började spela piano vid sex års ålder och övergick sedan till gitarr när han var 11 år. I 14-årsåldern började han som gitarrist i bandet Seremedy. Bandet spelade i Sverige under 2010. År 2011 gav se sig till Japan på en självorganiserad turné med åtta spelningar under april och maj 2011.


Yohio fick först skivkontrakt med svenska Ninetone Records (ägda av Universal), senare med japanska Universal. Han har själv utgett sig för att vara väldigt populär i Japan med stora framgångar där, och han har beskrivits som en stor stjärna i Japan i svenska medier. Hans första släpp i Japan, EP:n Reach the Sky, kom dock som högst på plats 85 på de japanska topplistorna, medan hans hittills enda CD-release, Break the Border (som släpptes 26 juni 2013), endast hade en placering en vecka, på plats 285.


Yohio medverkade i Melodifestivalen 2013 med låten "Heartbreak Hotel" som gick direkt till final i den första deltävlingen i Telenor Arena i Karlskrona den 2 februari 2013 och kom som bäst 4:a på Svensktoppen. Låten skrevs tillsammans med Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson och Henrik Göranson. I finalen slutade låten på andra plats med 133 poäng, 33 poäng efter ettan Robin Stjernberg.


År 2014 uppträdde han i Melodifestivalen, första deltävlingen med låten "To the End" som gick direkt till final.


Finalen i Melodifestivalen 2014 gick i Friends Arena, där Yohio slutade på en 6:e plats med 82 poäng.


Artistnamnet Yohio kommer ifrån ett av artistens förnamn, Johio, som hans föräldrar hämtade från huvudpersonen i operan Tranfjädrarna. I operan stavas namnet med "Y" vilket han också valt att använda som artist.


Namnet är i marknadsföringssammanhang versaliserat "YOHIO", vilket även gäller bandet Seremedy och dess medlemmar.


Yohio är son till Tommy Rehn som är gitarrist i hårdrocksbandet Corroded och fungerar som manager för Yohio. Yohio är därtill brorson till Chris Rehn som är medlem i Takida och sonson till Jan-Eric Rehn som var gitarrist i popbandet The Panthers från Tallåsen i Ljusdal på 1960-talet. Yohio är uppvuxen och bosatt i Sundsvall sedan år 2007.


2013 - YOHIO - drömmen som blev sann (tillsammans med Amalia Johanson och Ann-Beath Dahlberg Frisk) BTM Books ISBN 978-91-8565-130-6


Nanne Grönvall

Marianne Elisabeth "Nanne" Grönvall (som artist bara Nanne), född Nordqvist den 18 maj 1962 i S:t Matteus församling, Stockholm, är en svensk sångerska.


Hon har tidigare varit medlem i musikgrupperna Sound of Music, Peter's Pop Squad (som bildades 1989 och bara gav ut två singlar) och One More Time. Hon är gift med Peter Grönvall (son till Benny Andersson) som även han medverkat i samtliga grupper. Grönvall är idag bosatt i Danderyd utanför Stockholm.


Grönvall har varit med i Melodifestivalen tio gånger som artist och/eller låtskrivare. En gång, 1996, har hon vunnit tävlingen, då One More Time framförde "Den vilda". Inför Eurovision Song Contest i Oslo var bidraget storfavorit för vinsten, men efter omröstningen slutade det på tredje plats efter Irland och Norge.


Debuten i Melodifestivalen gjordes tio år tidigare med Sound of Music, som förutom Peter Grönvall också bestod av Angelique Widengren. Deras bidrag hette "Eldorado" och slutade på fjärde plats efter omröstningen. 1987 tävlade gruppen med bidraget "Alexandra" vilket även det slutade på fjärde plats.


1992 medverkade hon som upphovsman till två låtar; "Ingenting går som man vill" (framfördes av Thérèse Löf) och "Vad som än händer" (framfördes av Maria Rådsten). 1995 skrev hon tillsammans med Peter Grönvall och Maria Rådsten bidraget "Det vackraste" som Cecilia Vennersten tog till andraplats i tävlingen.


1998 gjorde hon solodebut i tävlingen med "Avundsjuk", vilken slutade på fjärde plats. 2002 skulle hon ha tävlat med bidraget "Ett vackert par", skrivet av Py Bäckman, men innan tävlingen blev bidraget diskvalificerat eftersom låten hade framförts offentligt tidigare, vilket var emot tävlingsreglerna. Grönvall spelade sedan in låten som en duett tillsammans med Nick Borgen.


Därefter har hon medverkat som soloartist i tävlingen ytterligare tre gånger; 2003 med "Evig kärlek", vilken inte tog sig till final utan slutade på tjugonde plats (sjua i sin semifinal), 2005 med "Håll om mig", som fick flest tittarröster i finalen, men slutade på andra plats efter Martin Stenmarck då han fick högre poäng från jurygrupperna, samt 2007 med "Jag måste kyssa dig", som tog sig till Andra chansen och slutade på totalt tolfte plats.


Samtliga bidrag som hon tävlat med i Melodifestivalen skrevs av henne själv och Peter Grönvall, förutom "Jag måste kyssa dig" och "Håll om mig" som fick text av Ingela "Pling" Forsman.


Under 2005 vann "Håll om mig" den Eurovisionfan-baserade tävlingen National Finals Song Contest. 2001 deltog Grönvall i den brittiska uttagningen till Eurovision Song Contest med "Men", skriven av Kimberly Rew från Katrina and the Waves, och slutade på fjärde plats. Vidare har hennes låt "Svarta änkan" vunnit den av Eurovisionfans organiserade omröstningen OGAE Song Contest 2000.


2004 gjorde Grönvall rollen som Rebecca Larsén i musikalen Hur man lyckas i business utan att bli utbränd på Intiman i Stockholm. Föreställningen spelades totalt 210 gånger. 2006–07 återvände hon till Intiman för en musikal; Sweet Charity, i vilken hon gjorde huvudrollen.


Hösten 2007 hade Grönvall premiär på showen Vild på Hamburger Börs i Stockholm. 2008 spelades showen på Rondo i Göteborg. Regissör för showen är Hans Marklund.


Grönvall har uppträtt på många folkparker, festivaler och företagsfester, men sommaren 2007 gjorde hon sin första egna turné genom Sverige. Innan dess har hon turnerat med andra artister. 2002 medverkade hon i Den stora schlagerfesten tillsammans med bland andra Magnus Carlsson och Charlotte Perrelli. 2005 medverkade hon i Robert Wells Rhapsody in Rock-turné med exempelvis Shirley Clamp och sommaren 2008 medverkade hon i Diggilooturnén tillsammans med exempelvis Lotta Engberg och Lasse Holm.


Vintern 2009–10 medverkade Grönvall i julturnén Stjärnklart tillsammans Lena Philipsson, Alcazar, Brolle och Nina Söderquist under ledning av Anders Berglund. År 2010 firade Nanne Grönvall 25 år som artist med en sommar-/höstturné.


Våren 2011 tog Grönvall tillfälligt över Magnus Ugglas populära radioshow i P4 Stockholm. Därefter gjorde hon teaterdebut i en komedi på Riksteatern. Samma år var hon huvudperson i ett avsnitt av Copycat Singers. Våren 2012 fick hon leda sin radioshow igen.


Våren 2014 medverkade Grönvall i musikalen Rebecca på Malmö Opera där hon gjorde rollen som mrs. Danvers.


Nanne Grönvall var under sommaren 2014 med i Diggiloturnén tillsammans med exempelvis Lena Philipsson och Per Andersson.


Kalle Rydberg

Kalle Rydberg, Karl Andreas Rydberg, tidigare Hellqvist, född 18 juni 1974, är en svensk skådespelare, ljudtekniker och produktionsassistent.


Kalle Rydberg gjorde TV-debut redan vid fyra års ålder som ett litet troll i julkalendern Trolltider. Han är son till skådespelerskan Eva Rydberg och hans far är Mats Hellqvist, och i tonåren svarade han för filtuthyrning och buljongförsäljningen på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. 1996 tog han klivet upp på scenen i lustspelet Upp till Camping, han var även med i musikalen Funny Girl året därpå. Sedan följde några års arbete bakom kulisserna, som ljudtekniker och produktionsassistent. Han återkom som skådespelare i Schlageryra i folkparken på Intiman i Stockholm 2004 och har därefter haft mindre roller i Eva Rydbergs uppsättningar på Fredriksdal bl.a. Hemvärnets glada dagar och Den stora premiären. Han har medverkat i filmerna Ögonblick och Om Sara. Han har även skrivit manus till barnpjäsen Busiga Biggan där hans halvsyster Birgitta Rydberg agerade i titelrollen. Han är också aktiv som musiker och spelar trummor i popgruppen D.H Lawrence. Rydberg är även ena halvan av låtskrivarduon Juan Carloz och har bl.a. skrivit låtar åt Shebang.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook