Menu

Meleat Fredriksson, Adam Seid Tahir, Lydia Ö Diakité EMBRACE

Stockholm

MDT
söndag, 19 maj 2024 kl:15:00

EMBRACE är en dansföreställning. 

EMBRACE är ett kollektiv med tre konstnärer: Meleat Fredriksson (SE/ET), Adam Seid Tahir (SE/ER) och Lydia Ö Diakité (SE/CI), som skapades våren 2020 för att påbörja arbetet med sitt debutkollektivprojekt EMBRACE, en dansföreställning med samma namn.

Namnet EMBRACE pekar på grunden för vårt samarbete; att omfamna vår existens och våra upplevelser som del av den afrikanska diasporan i Norden, där vi vill undersöka och utforska hur det påverkar vårt sätt att skapa konst. Som del av en minoritet i ett vitt majoritetssamhälle, har vi kontinuerligt, genom utbildning och vårt professionella arbete, saknat representation, erkännande och förmåga att känna oss som en del av den globala majoriteten. Med EMBRACE, ett slags koreografiskt kollektiv och en famn, skapar vi afropostmodern scenkonst i Norden, där vi är intresserade av att driva scenkonsten framåt och utveckla vårt egna konstnärliga språk.

För det här projektet är det viktigt för oss att skapa ett koreografiskt verk där vi alla tre står tillsammans på scen, då det är en möjlighet vi ännu inte haft. På samma sätt som musiker ofta använder sitt namn som titel på sin första skiva vill vi använda EMBRACE som titel på vår debutföreställning som konstnärligt kollektiv.


Foto: Dubrovnik Summer Festival

--------


"EMBRACE" is a dance performance.
embrace is a collective of three artists: Meleat Fredriksson, Adam Seid Tahir and Lydia Ö Diakité, who came together in Spring 2020 to begin work on their debut collective project EMBRACE, a project comprising research for a dance performance of the same name. 
The name embrace points towards the foundation of our collaboration;  to embrace our existence and experiences as African diaspora in the Nordics, and examine and explore how these influence the ways in which we create art.
Photo: Dubrovnik Summer Festival 

Datum / Tid

söndag, 19 maj 2024 kl: 15:00

Plats

Stockholm, MDT

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

75kr - 500kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad