Menu

ATTENTAT + CITY SAINTS + KÄFTSMÄLL + D.M.O

Stockholm

Melodybox
fredag, 27 oktober 2023 kl:20:30

ATTENTAT + CITY SAINTS + KÄFTSMÄLL + DJÄVULEN MÖBLERAR OM
”Det blir som det blir” osannolik comeback för Attentat
Attentat är tillbaka med nytt album och turné hösten 2023. ”Det blir som det blir” är storyn om den legendariske punksångaren Mats Jönsson som var i dödsriket, men vände och kom tillbaka bättre än någonsin. Det bevisade både Jönsson och Attentat på sommarens festivalspelningar.
Förra året blev Jönsson allvarlig sjuk. En oförarglig förkylning förvandlades plötsligt till en lunginflammation. Jönsson sövdes ner. Efter två månader i koma på intensiven på Östra Sjukhuset räknades han ut av läkarna. Lungorna var illa åtgångna efter blodförgiftning och multiorgansvikt, därtill var talfunktionen utslagen. Det enda som återstod var att stänga av respiratorn.
Då sker miraklet. Jönsson återhämtade sig i en rasande takt. Efter fyra månader på sjukhus och lång, målmedveten rehab skickades Jönsson hem. I rullstol men med punkviljan i behåll. Nya låtar skulle skrivas och ett till hälften inspelat album slutföras. Till vilket pris som helst. Slutresultatet blev ett bubblande starkt och gripande album. Det blir som det blir…
Höstens turné blir en punkshow av sällan skådat slag, med ett formtoppat band på ett ovanligt gott humör. Nya populära låtar som ”Jag älskar inte dig nåt mer” och ”Anarki i stan” blandas med klassiska örhängen som ”Ge fan i mej”, ”Unga & många” och ”Maktlös”.
År 2023 mår svensk punk bättre än på länge med en livaktig vibrerande livescen. Att Attentat åter kan vara en del av detta känns oerhört fint. Attentat vill lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i ett Sverige som slits isär av ekonomiska klyftor intolerans och nedmontering av välfärden.
Attentat var pionjärer och förgrundsfigurer i den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet tillsammans med bland annat KSMB och Ebba Grön. Attentatsmännen är mest kända för sina allsångsfyllda konserter där ingen tillåts gå hem ledsen eller ensam.

Vad tycker media om Attentat
”Attentats spelning på Subkultfestivalen är en fullständig knockout. En påminnelse om varför jag själv håller Göteborgsbandet så högt i den svenska punkrörelsen. Hur de bekymmersfritt växlar från rena punkdängor som ”Ge Fan i Mej” till epos som ”I Denna Stan”. Hur väl de mer än 40 år gamla låtarna ”Unga och Många” och ”Maktlös” (tragiskt nog) fångar tidsandan även idag. Efter att ha snuddat vid döden tycks frontmannen leva in med ännu större övertygelse i rollen som publikdomptören ”Punk Jönsson”. - Hymn (Anton Lindskog), juli 2023
”En fantastisk kavalkad av tre timmar punkmusik. Publiken står tätt och nära i den lilla lokalen. Punk med popinslag är en perfekt avslutning på kvällen. Attentat är punk. Attentat inspirerar till att starta punkband. Attentat står sig än idag.” - Gaffa, december 2021
CITY SAINTS
Göteborgska City Saints har sedan 2012 sparkat röv för arbetarklassen och är aktuella med sitt femte album ”Punk & Roll”
KÄFTSMÄLL
Punk som bottnar i -77 med musik och texter taget till idag.
DJÄVULEN MÖBLERAR OM
Rakbladsblues för misantroper. Aktuella med nytt album.
INFO: Insläpp kl 20.00. Konsert fr. 20.30.
??????OM MELODYBOX: En mötesplats för de musikintresserade. "Mysigt ställe. Bra musik. Kostar inte skjortan. Rolig inredning. Fin scen." är vad återkommande konsertbesökare har sagt om Melodybox. Här finns bar och enklare tilltugg.
??????**OM PORTER & THORELLS SYNDROM: **Levande musik med levande artister på levande scener. Det är den kortast möjliga sammanfattningen av konsertarrangören Porter & Thorells Syndrom. Vi bildades 2006 och arrangerar, planerar och genomför runt 250 konsertkvällar om året på en mängd scener i Stockholm.
??????OM BILJETTKÖP: För samtliga konserter erbjuder vi Ticksters evenemangsförsäkring.
I samverkan med Bilda.

Datum / Tid

fredag, 27 oktober 2023 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Melodybox

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

235

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad