Till Damaskus – 20 År Av Moment

moment:teaterDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

moment fyller 20 år! Detta måste naturligtvis firas med en storartad, men coronaanpassd, jubileumsshow. Så här ser Andreas Boonstras sms ut till de tolv utvalda potentiella gästartisterna."momentare! Vårt 20-årsjubileum närmar sig. Det är inte klokt egentligen, men det ska såklart firas trots de konstiga tider vi lever i. Jag jobbar med en jubileumsföreställning som jag gärna ser att du hjälper mig med. Konceptet är detta: Vi spelar Strindbergs Till Damaskus. Ensemblen består av mig, ett band och en ny gäst varje kväll. Gästen kommer vara en skådespelare från moments långa historia. Gästen kommer få några enkla instruktioner från mig men kommer förutom det att vara helt oförberedd. Text, roller, kostym och regi kommer man få av mig direkt på scen. Gästens uppgifter kommer vara väl förberedda och ganska enkla, men det blir en del text så glöm inte glasögonen. Varje gäst kan bara spela en gång eftersom det helt bygger på att allt är nytt för gästen. Vem som spelar vilken kväll kommer att vara hemligt. Vill du vara den gästen? Kan du 1, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 14, 16 eller 17 december? Svara så snart som möjligt om du kan/vill och vilka datum du skulle kunna. Vi kommer även spela några föreställningar i januari. Lön: dagsgage enligt avtal. Vore så kul att spela detta med dig!"
Regi: Josefin Ankarberg
Manus: August Strindberg, Andreas Boonstra och texter om och av moment genom åren
På Scen: Andreas Boonstra, Simon Steensland, Erik Stenberg, Arvid Pettersson, Åsa Berglund Cowburn, Joel Dannerup, Birgitta Linder och hemlig gäst.
Scenografi: Åsa Berglund Cowburn
Musik: Simon Steensland
Ljus och teknik: Joel Dannerup

 Anpassning till rådande omständigheter: 
Vi släpper i dagsläget 35 biljetter per föreställning. Vi själva är 7 personer i ensemblen och 1 publikvärd i foajén. Vi kommer alltså sammanlagt vara max 43 personer på moment under de tio föreställningar vi planerar. Ordinarie max antal publikplatser är runt 120 och själva lokalen har ett maxantal besökare enligt brandskyddsmyndigheten på 300 personer. Vi kommer att ha dörrarna öppna in till salongen redan då vi öppnar biljettkassan för att undvika trängsel i foajén.  Självklart spelar vi bara om alla i ensemble och övrig personal är symptomfria och vi uppmanar publiken att endast komma om de är symptomfria. Vi kommer vara mycket förstående och liberala med återbetalning av beställda biljetter. Ändras restriktionerna åt något håll så anpassar vi oss självklart efter det. 

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-12-05 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: