Menu

Glasvegas

Stockholm

Mosebacketerrassen
onsdag, 13 juni 2018 kl:19:30

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.


Skottarna i Glasvegas slog ner som en detonerande bomb över hela musikvärlden med sitt självbetitlade debutalbum 2008 – och redan innan dess kunde de räkna bland annat Ian Brown från The Stone Roses och Carl Barât från The Libertines som fans. Glasgow-bandet gick direkt från trånga källare till de stora scenerna utan minsta tvekan, med magiska singlar som “Geraldine”, “Daddy’s Gone” och “Flowers & Football Tops”.


Albumet definierade på många sätt musikåret 2008, och har sedan dess klassikerstämplats flera gånger om. I år har det gått tio år sedan släppet, vilket Glasvegas kommer att fira med en jubileumsspelning på Mosebacketerassen i Stockholm den 13 juni.


Glasvegas är en av Skottlands allra finaste musikexporter, och har med sina fullängdare blivit stora favoriter hos många. Bandet har tidigare gjort såväl stora som små spelningar i Sverige, och tenderar alltid att leverera på högsta nivå oavsett var spelningen sker. Samma år som debuten – 2008 – släppte de även jul-EP:n ”A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)” och har sedan dess hunnit med ytterligare två fullängdare – senast ”Later...When the TV Turns to Static” som släpptes 2013 och EP:n ”Secret Truth” året därpå.


Just nu befinner sig bandet i studios världen över och arbetar på sitt ännu obetitlade nya album – däribland Glasgow, Stockholm, New York och Los Angeles. Trots att spelningen på Mosebacke kommer att blicka bakåt finns det ändå goda chanser att få höra lite nytt – Glasvegas är ett band som aldrig går ur tiden.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Datum / Tid

onsdag, 13 juni 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad