kl: 19:30

Glasvegas

MosebacketerrassenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.


Skottarna i Glasvegas slog ner som en detonerande bomb över hela musikvärlden med sitt självbetitlade debutalbum 2008 – och redan innan dess kunde de räkna bland annat Ian Brown från The Stone Roses och Carl Barât från The Libertines som fans. Glasgow-bandet gick direkt från trånga källare till de stora scenerna utan minsta tvekan, med magiska singlar som “Geraldine”, “Daddy’s Gone” och “Flowers & Football Tops”.


Albumet definierade på många sätt musikåret 2008, och har sedan dess klassikerstämplats flera gånger om. I år har det gått tio år sedan släppet, vilket Glasvegas kommer att fira med en jubileumsspelning på Mosebacketerassen i Stockholm den 13 juni.


Glasvegas är en av Skottlands allra finaste musikexporter, och har med sina fullängdare blivit stora favoriter hos många. Bandet har tidigare gjort såväl stora som små spelningar i Sverige, och tenderar alltid att leverera på högsta nivå oavsett var spelningen sker. Samma år som debuten – 2008 – släppte de även jul-EP:n ”A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)” och har sedan dess hunnit med ytterligare två fullängdare – senast ”Later...When the TV Turns to Static” som släpptes 2013 och EP:n ”Secret Truth” året därpå.


Just nu befinner sig bandet i studios världen över och arbetar på sitt ännu obetitlade nya album – däribland Glasgow, Stockholm, New York och Los Angeles. Trots att spelningen på Mosebacke kommer att blicka bakåt finns det ändå goda chanser att få höra lite nytt – Glasvegas är ett band som aldrig går ur tiden.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-06-13 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Mosebacke Torg 1-3


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Ny Saxofonist I Lasse Stefanz
PRESS
13 nov
kl: 20:00

Ny Saxofonist I Lasse Stefanz

I början av sommaren valde Joacim Svensson att avsluta sitt uppdrag som saxofonist i Lasse Stefanz för att istället återgå till sin civila karriär. Samtidigt som arbetet påbörjades med att hitta en ersättare hoppade Simon Lindberg in som vikarie under sommarens turné. Nu har dock Lasse Stefanz hittat den musiker man med ljus och lykta letat efter under några månaders tid. Valet föll...

Bild på Vide­o­spel - Värda Att Bevara?
PRESS
13 nov
kl: 19:50

Vide­o­spel - Värda Att Bevara?

Hur kan och bör spelkultur, spelande och spelgemenskap dokumenteras och arkiveras? Frågan är högaktuell i det digitala kulturarvsfältet. Olle Sköld ger en överblick av såväl forskningsläget som bevarandefrågor inom ABM-sektorn (arkiv, bibliotek och museer). Olle Sköld är fil.dr. vid institutionen för ABM vid Uppsala universitet och författare till avhandlingen Documenting...

Bild på Weezer Klara För Gröna Lund 2019
PRESS
13 nov
kl: 12:40

Weezer Klara För Gröna Lund 2019

Det här amerikanska rockbandet tog världen med storm 1994 med deras jättehit "Buddy Holly" och har sedan dess sålt över 17 miljoner album, vunnit en Grammy Award och fem MTV Music Awards. Den 16 juli kliver de ut på Gröna Lunds Stora Scen för första gången. Weezer grundades 1992 i Los Angeles och består idag av Rivers Cuomo (sång och gitarr), Patrick Wilson (trummor), Brian Bell...

Hitta oss på Facebook