kl: 19:30

Uno Svenningsson

Mosebacketerrassen


BILJETTER / MER INFORMATION


Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.
Efter Uno Svenningssons medverkan i TV-programmet Så mycket bättre hösten 2017 bjöd den folkkäre artisten på en comeback av rang. Med ett rykande färskt albumsläpp i ryggen åkte han ut på en bejublad Sverigeturné våren 2018. Nu står det klart att Uno Svenningsson kommer till Södra Teatern för en konsert under bar himmel på Mosebacketerrassen den 27 augusti.


Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten Under ytan och har sedan dess släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Efter en hejdundrande comeback i samband med TV-programmet Så mycket bättre gav han sig ut på en rikstäckande turné som hyllats av såväl press som publik.


”Uno på väg mot något helt briljant.” – Aftonbladet


I början av februari 2018 gav Uno Svenningsson ut skivan Andras sånger med alla sina tolkningar från Så mycket bättre, men också tolkningar av låtar tillhörande bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström. Det blev startskottet för Unos första inomhusturné på tretton år, som från premiären i Malmö den 8 februari möttes av jubel och hyllningar från såväl press som publik.


”En diamant som nu fått ny och välförtjänt lyskraft.” – Värmlands Folkblad


”Den här publiken har kanske på nytt blivit påmind om den röst som det bara finns en av här i världen.” – Norrköpings Tidningar


Redan under tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som Vindarna och Det som gör mig lycklig. Bandet gav ut sin senaste skiva år 2014, men 1993 inledde Uno även en lyckad satsning på sin solokarriär. Debutalbumet Uno kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna Under ytan och Tro på varann. Låten Under ytan har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.


Totalt har denna artist och låtskrivare släppt åtta soloalbum plus två julskivor tillsammans med Irma Schultz Keller. Han har även gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel Mamma från 1999.


Den 27 augusti äntrar Uno Mosebacketerrassens scen och spelar under bar himmel inför Stockholms bästa utsikt.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-08-27 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Mosebacke Torg 1-3


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

455


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Två Kollektivtrafikkonferenser Möts På Persontrafik
PRESS
20 aug
kl: 14:50

Två Kollektivtrafikkonferenser Möts På Persontrafik

Det har aldrig hänt förr att två nordiska konferenser kring kollektivtrafik läggs samtidigt i Sverige, och dessutom under en större mässa, det vill säga Persontrafik den 22-24 oktober på Stockholmsmässan. - Nu får mötesplatsen ett helt nytt format. Det ska bli enormt spännande, säger Jarl Eliassen, samordnare för Nordiskt Lokaltrafikmöte och InformNorden. Konferenserna...

Bild på Exklusiv Höstturné För Sabina Ddumba
PRESS
20 aug
kl: 13:50

Exklusiv Höstturné För Sabina Ddumba

Vårens konserthusturné drog fulla hus med en publiksiffra långt över 13 000 och under sommaren har Sabina Ddumba uppträtt på våra största festivaler. Hennes senaste singel "Small World" som släpptes i juni har redan drygt två miljoner streams och tar stora kliv på radiotopplistan. Nyligen kunde även hundratusentals radiolyssnare ta del av hennes "Sommar" i P1. Nu väljer Sabina Ddumba...

PRESS
20 aug
kl: 12:00

Veckans Konserter På Grönan V. 34-35

Denna vecka bjuder på hela sex konserter där vi redan ikväll välkomnar tillbaka Thirty Seconds To Mars till Stora Scen. Sedan väntar inga mindre än Timbuktu & Damn!, Hov1, Melissa Horn och Jill Johnson. Veckans avslutas på söndagen, då Gröna Lund firar sin 135-årsdag genom att bjuda på Oscar Linnros på Stora Scen. Konsertvecka 35 går inte heller den av för hackor, då vi...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter