kl: 19:30

Uno Svenningsson

MosebacketerrassenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Obs! Åldersgräns 18 år (13 år i målsmans sällskap – dvs förälder eller laglig förmyndare). Endast ståplats.
Efter Uno Svenningssons medverkan i TV-programmet Så mycket bättre hösten 2017 bjöd den folkkäre artisten på en comeback av rang. Med ett rykande färskt albumsläpp i ryggen åkte han ut på en bejublad Sverigeturné våren 2018. Nu står det klart att Uno Svenningsson kommer till Södra Teatern för en konsert under bar himmel på Mosebacketerrassen den 27 augusti.


Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten Under ytan och har sedan dess släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Efter en hejdundrande comeback i samband med TV-programmet Så mycket bättre gav han sig ut på en rikstäckande turné som hyllats av såväl press som publik.


”Uno på väg mot något helt briljant.” – Aftonbladet


I början av februari 2018 gav Uno Svenningsson ut skivan Andras sånger med alla sina tolkningar från Så mycket bättre, men också tolkningar av låtar tillhörande bland andra Håkan Hellström och Olle Ljungström. Det blev startskottet för Unos första inomhusturné på tretton år, som från premiären i Malmö den 8 februari möttes av jubel och hyllningar från såväl press som publik.


”En diamant som nu fått ny och välförtjänt lyskraft.” – Värmlands Folkblad


”Den här publiken har kanske på nytt blivit påmind om den röst som det bara finns en av här i världen.” – Norrköpings Tidningar


Redan under tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som Vindarna och Det som gör mig lycklig. Bandet gav ut sin senaste skiva år 2014, men 1993 inledde Uno även en lyckad satsning på sin solokarriär. Debutalbumet Uno kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna Under ytan och Tro på varann. Låten Under ytan har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.


Totalt har denna artist och låtskrivare släppt åtta soloalbum plus två julskivor tillsammans med Irma Schultz Keller. Han har även gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel Mamma från 1999.


Den 27 augusti äntrar Uno Mosebacketerrassens scen och spelar under bar himmel inför Stockholms bästa utsikt.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-08-27 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Mosebacke Torg 1-3


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter


Bild på Tonåringar Framför Mozarts Requiem På Sitt Eget Sätt På Konserthuset Stockholm
PRESS
16 jan
kl: 16:00

Tonåringar Framför Mozarts Requiem På Sitt Eget Sätt På Konserthuset Stockholm

Den 6-7 februari genomför Konserthuset Stockholm satsningen Mozart Rekviem Speak - ett unikt projekt där Mozarts mäktiga och känslosamma dödsmässa från 1700-talet möter tonåringars egna texter med tankar kring liv och död, kärlek och svek. Pressträff sker på Konserthuset den 22 januari. Wolfgang Amadeus Mozarts (1756-91) sista verk, det mytomspunna rekviemet, är musik som lever...

Bild på Designpriset Formex Nova 2019 - Nomineringarna Är Klara
PRESS
16 jan
kl: 14:10

Designpriset Formex Nova 2019 - Nomineringarna Är Klara

Designpriset Formex Nova går till årets nordiska formgivare och delas ut den 20 augusti. Utmärkelsen går till en ung formgivare verksam inom Norden och pristagaren utses av en expertjury. Priset är instiftat av inredningsmässan Formex för att främja god, nordisk design. Här är de nominerade: Island, Theodóra Alfredsdottir Theodora Alfredsdottir är utbildad vid Iceland Academy of...

Hitta oss på Facebook