Menu

Weeping Willows på Mosebacketerrassen

Stockholm

Mosebacketerrassen
tisdag, 21 augusti 2018 kl:19:30

Weeping Willows har stått på Mosebacketerrassens scen nästan varje sommar sedan 2002. I år fortsätter de augustitraditionen med tre konserter, bandets enda i sommar.


– Att spela utomhus i augusti är faktiskt något vi gjort i snart 22 år! Vi började på Tantogården 1996, och 2002 tog vi oss vidare till Mosebacketerrassen, det har helt enkelt blivit en uppskattad södertradition för oss och vår publik. Vi är på hemmaplan, det är familjärt och tillsammans med de olika, hemliga gästerna så blir alla kvällar helt unika. Som ni förstår ligger de här konserterna oss varmt om hjärtat och vi hoppas kunna fortsätta med dem för alltid, hälsar Weeping Willows.


Weeping Willows är ett av Sveriges mest kultförklarade band som gjort sig känt för sina tankfulla och känslosamma låtar. Historien om Weeping Willows börjar redan 1994 då bandet bildades, men den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn, som blev en svensk popklassiker och har släppts i flera olika versioner och utgåvor sedan dess. Förra våren firades 20-års jubileet med tre utsålda jubileumskonserter i Ericsson Globe tillsammans med Gävle Symfoniorkester under ledning av Christoffer Nobin.


Weeping Willows har alltid varit ett uppskattat liveband, förra sommaren besökte de ett antal väl utvalda platser runt om i Sverige, därefter följde de upp med ett nytt mini-julalbum i november och en omfattande julturné. I år har bandet alltså bestämt sig för att enbart göra två spelningar i sommar som går av stapeln på Mosebacketerrassen den 20, 21 och 28 augusti.


Konserterna går i samma fotspår som de traditionsenliga augustikonserter bandet gjort i över tjugo år samt med nya, hemliga gäster av samma kaliber liksom tidigare; Freddie Wadling, Helen Sjöholm, Trio med Bumba, Linnea Henriksson, Anna Ternheim, Nino Ramsby, Ebbot, och Petra Marklund, för att nämna några.


Just nu arbetar bandet med ny musik som släpps tidigt 2019.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Datum / Tid

tisdag, 21 augusti 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad