Menu

Petter på Mosebacketerrassen 24/8

Stockholm

Mosebacketerrassen
fredag, 24 augusti 2018 kl:20:00

Biljettsläpp måndag den 7 maj, klockan 10.00.


I år är det 20 år sedan Petter släppte sitt debutalbum Mitt sjätte sinne, sedan dess har det blivit nio skivor till, böcker, flertalet föreläsningar och otaliga konserter. Året inleddes med nya singeln Toppen av ett berg som är ett samarbete med Madi Banja, och just nu är Petter högaktuell med låten En grej i taget som han gör tillsammans med Mapei.


I början av maj inleder Petter sin turnésommar i Stockholm och i slutet av augusti blir det ett kärt återseende i huvudstaden då han tar över Mosebacketerrassen, för att sammanfatta sina 20 år som artist och textförfattare, genom att bjuda på fem kvällar i rad den 22 – 26 augusti. Respektive kväll bjuder på olika resor genom Petters 20-åriga karriär där första kvällen tar avstamp i nuet och den sista gör en tidsvurpa tillbaka till året då allt började.


– Det är nästan overkligt att ta in att jag varit igång i över 20 år, men jag kan ändå konstatera att jag har min roligaste period i livet just nu. Lyxen att få göra ny musik tillsammans med flertalet av Sveriges främsta artister är så sjukt roligt och spännande och att ta över Mosebacketerrassen fem kvällar på raken är helt galet. Att spela under bar himmel, ”hemma på min gata i stan”, nya och gamla låtar, tillsammans, med än så länge hemliga gäster, är min present till alla som älskar att gå på konserter. Jag lovar att det kommer bli fem, alldeles unika kvällar. Hoppas vi ses!, hälsar Petter.


Petter x 5 på Mosebacketerrassen
Onsdag 22 augusti: 2017 – 2018
Torsdag 23 augusti: 2016
Fredag 24 augusti: 2011 – 2015
Lördag 25 augusti: 2004 – 2010
Söndag 26 augusti: 1998 – 2003


Petter debuterade 1998 och har sedan dess släppt tio fullängdare som alla belönats med platina- och/eller guldskivor. I januari inledde han sitt 20-års jubileum med att släppa nya singeln Toppen av ett berg där fjolårets Grammis- och P3 Guldnominerade Madi Banja både gästar och är medkompositör. I mars kom andra singeln En grej i taget, som gästas av Mapei.


Han är även utbildad sommelier, författare (”16 rader”, ”Vin - Så funkar det") och restaurangägare (Käk) samt driver hotell Granens vinlista i Åre, för att nämna några andra färdigheter. Men, det är i musiken allt grundar sig. Just nu arbetar Petter i studion med att färdigställa fler nya låtar som kommer släppas under året, men närmast väntar EP:n Lev nu som släpps den 15 juni.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen:
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering:
Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Datum / Tid

fredag, 24 augusti 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495kr - 1995

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad