Menu

Lisa Ekdahl på Mosebacketerrassen

Stockholm

Mosebacketerrassen
söndag, 11 augusti 2019 kl:19:30

Lisa Ekdahl är en av våra största och mest mytomspunna artister – något av en modern Garbo. Första singeln från debuten, Vem vet, blev en av våra största visklassiker genom tiderna och sedan följde flera hits, både nationella och internationella. Hon visade girl power deluxe innan någon visste vad det var, bland annat genom att kasta första inspelningen av debutalbumet i soptunnan och krävde att få spela in alla igen. Sånt gjorde ingen annan. Och så har det fortsatt. Minns bara den redan legendariska intervjun med Aftonbladets Jan-Olov Andersson, i samband med Så Mycket Bättre, där hon talar om för honom ”Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på.”


Det lät skit, den där höstkvällen 1993 i legendariska inspelningsstudion i Skärmarbrink, södra Stockholm. Den då 21-åriga Lisa Ekdahl var inringd av sin polare Toni Holgersson för att sjunga kör på några av hans låtar. Hon har ju har en sån rolig och fin röst! Men, skit lät det som sagt när de sjöng samtidigt. Skit! Det kände både Toni och Lisa. Lisa lämnade mikrofonbåset och började klä på sig sin ytterjacka då Toni undrade om hon själv skrev låtar, och det gjorde hon ju. I hemlighet. “Kan du inte spela nåt?”, undrade Toni. Förmodligen mest för att vara snäll efter den havererade sessionen.”Okej.” Lisa hann bara spela några takter av Öppna upp ditt fönster, innan Toni med vidöppna ögon lämnade rummet, kom tillbaka med legendariske EMI-producenten Kjell Andersson i hasorna, och befallde:”Spela igen!”. Resten är svensk musikhistoria.


Nu fyller alltså både Lisa Ekdahl som artist och debutalbumet (som ju helt enkelt heter Lisa Ekdahl) 25 år. Det firar Lisa och hennes band med att spela hela debuten, från start till mål. Men med en twist. För vid sidan av den skandinaviska karriären, har hon en om möjligt ännu starkare sådan internationellt sett. I höst kom albumet More of the good ut, och den kommer att slumpas in i originalshowen.


– Jag tänkte att det kunde vara ett kul partytrick genom att använda ett lyckohjul, säger Lisa och konstaterar att letandet efter det perfekta hjulet varit mödosam. I Skåne hittades det.


– Då och då under konserten tar vi paus från skivan, och rullar igång lyckohjulet. Den låt hjulet pekar på, kör vi.


Presenteras i samarbete med LiveNation. Med reservation för ändringar.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Datum / Tid

söndag, 11 augusti 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

455

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad