Menu

Uno Svenningsson på Mosebacketerrassen

Stockholm

Mosebacketerrassen
onsdag, 14 augusti 2019 kl:19:30

Uno Svenningsson med dubbelt jubileum i år – firar 60 år samt 25 år som soloartist!


Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv. En av våra mest folkkära artister fyller nu 60 år i juli och firar dessutom 25 år som soloartist. I sommar gör Uno ett fåtal exklusiva gig, inte minst i Stockholm, Göteborg och Hamburgsund dit han kommer med ett jubileumspaket.


– När jag fyllde 30 tänkte jag ”oj, vad gammal man börjar bli”, men sedan dess har jag aldrig riktigt reflekterat över det… förrän nu. 60, det känns nästan lite vemodigt, skrattar Uno.


Uno Svenningssons första soloalbum, passande nog benämnt ”Uno”, släpptes 1994 och innehöll bland annat mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 1996, två år senare, släpptes uppföljaren ”…due!” som direkt letade sig upp på albumlistans förstaplacering i Sverige samma år.


Sedan dess har Uno släppt 8 studioalbum som soloartist. Efter skivan ”7” var det tyst i ett par år, men i början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här” som efter 1 och ett halvt år senare fortfarande åtnjuter stadig radiorotation.


Kort därpå, under våren och sommaren 2018, genomförde Uno brett hyllade turnéer inför både sin befintliga publik – och en helt ny. Succén var ett faktum.


Presenteras i samarbete med Blixten & Co. Med reservation för ändringar.


Bra att tänka på inför konserter på Mosebacketerrassen
Åldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.
Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.
Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.
Lämna husdjur hemma.
Inga stora väskor, max 30×30 cm.
Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Datum / Tid

onsdag, 14 augusti 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad