Emil Jensen på Mosebacketerrassen

MosebacketerrassenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I slutet av förra året gjorde Emil Jensen hela tio bejublade föreställningar på Södra Teatern. Och nu kommer han tillbaka för en unik sommarkväll på Mosebacketerrassen, konsertplatsen med Stockholms vackraste utsikt.– Det blir favoritlåtar från alla mina album, favorit-spoken word och dikter från mina böcker. Kanske dyker det upp en eller annan favoritgäst från alla de artistsamarbeten och kärleksduetter jag gjort genom åren. Och så blir det förstås en del helt nyskriven samhällssatir också. Det blir som ett knytkalas. Eller en buffé. En fräsch knytbuffé helt enkelt, klargör Emil Jensen.Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd. Han har fått Frödingpriset, flera miljöpriser, nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage och senast fick han Evert Taube-priset för sitt låtskrivande.Han har gjort en hel sommarturné per cykel, som en personlig och konkret manifestation för hållbar utveckling. Han hörs regelbundet i Sveriges Radio - som kåsör i ”Godmorgon, världen!” och återkommande i ”Tankar för dagen” och hans Sommarprat och Vinterprat är bland de mest hyllade någonsin. Emils liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack och samhällssatir, humor och allvar, i en helt egen blandning. ”Smal scenkonst om feta problem” som Emil själv beskriver det som.Senaste åren har Emil gjort samarbeten med en rad artister som Klara Söderberg från First Aid Kit, Familjen, Iiris Viljanen, Ane Brun och nu senast Melissa Horn, här i en inspelning av låten Radioaktivitet från Allhelgonakyrkan i Stockholm.Några pressröster från den senaste föreställningen ”En gemensam galning”:”Världens bästa Emil Jensen trollband publiken. Showen är oändligt mycket mer än bara en konsert. Tur att han till skillnad från Karlsson på taket har självironi” - Ystad Allehanda”Emil Jensen briljerar i sina monologer” – Göteborgsposten”Med stil och humor sprids en känsla av gemensamhet till alla som är ensamma, galna eller både och. Trots många skratt och en briljant nyanserad humor är källan till det roliga något som är djupt allvarligt” – Sydsvenska DagbladetPresenteras i samarbete med United Stage. Med reservation för ändringar.Bra att tänka på inför konserter på MosebacketerrassenÅldersgräns 18 år, 13 år i målsmans sällskap.Konserten spelas utomhus, under bar himmel oavsett väder och vind.Paraplyer ej tillåtna, ta med regnkläder vid dåligt väder.Lämna husdjur hemma.Inga stora väskor, max 30×30 cm.Fotografering: Som privatperson får du ta med objektiv (fasta eller utbytbara) med zoom upp till och med 55 mm. Du får inte ta med extrautrustning som stativ, batterigrepp m.m. Fotografering med blixt är inte tillåten. Filmning och ljudupptagning är inte tillåtet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-19 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Emil Jensen

Emil Jensen, Så får du mig ändå på Spotify

Emil Jensen

Så får du mig ändå

Emil Jensen, Inte Vackrast I Världen på Spotify

300 eMIL

Inte Vackrast I Världen

Emil Jensen, Hör dåligt fattar trögt på Spotify

Emil Jensen

Hör dåligt fattar trögt

Anders Emil Jensen, född 19 oktober 1974 i Hjärup, Skåne, är en svensk artist, skådespelare och estradpoet, bosatt i Stockholm och Malmö.


Jensen har släppt fem album och två ljudböcker. På scen blandar han musik med mellansnack där han blandar lyrik och komik. Som liveartist har han turnerat med sina föreställningar i Sverige och norra Europa och spelat på bland annat Dramaten och Peace & Love-festivalen


I sina framträdanden varvar Emil Jensen sin musik med att prata om ämnen som mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling, ofta på ett komiskt vis.


Jensen skriver också krönikor i ett flertal tidningar och Sveriges radio, där han även ibland har gjort sitt eget program, "Mellansnack med Emil Jensen i P1. 2008 långfilmsdebuterade han som skådespelare i Maria Larssons eviga ögonblick av Jan Troell som blev det årets Oscarsbidrag.


Sina första två skivor spelade Jensen in med Johan T Karlsson från Familjen som producent, de två senare med Lars Halapi.


Våren 2013 spelade Jensen in sin femte skiva I det nya landet, med Tobias Fröberg som producent. Det är hans mest politiska skiva hittills; han ser ett samhälle "där klyftorna ökar markant, både i Sverige och världen, inte bara ekonomiskt utan också vad gäller vem som har ordet och får uttrycka sig". Föreställningen I det nya landet har varit uppskattad av både kritikerna och publiken.


Däremellan har Jensen också släppt två ljudböcker med de mellansnack som blivit lite av hans signum som artist. Jensen körar även på Familjens Det snurrar i min skalle och 2011 resulterade deras återkommande samarbeten i singeln Nyår.


2007 genomförde Emil Jensen hela sin sommarturné per cykel, som en manifestation för hållbar utveckling. Det blev 300 mil med gitarren på ryggen genom Sverige på allt från Arvikafestivalen till Hultsfredsfestivalen, Malmö, Göteborg och Stockholm. Premiären hölls på taket på Kulturhuset, Stockholm och turnén ledde också till dokumentärfilmen 300 eMIL som gick på biograferna hösten 2008.


2009 fick Emil Jensen ta emot Björn Afzelius-priset med motiveringen "att han i ord och ton med brinnande engagemang, knivskarp humor och på blodigt allvar granskar människa och samhälle, djur och miljö och deras inbördes samspel". Han har också tagit emot Stig Sjödinpriset år 2007, Region Skåne Miljöpris 2010, och Gustaf Fröding-sällskapets lyrikpris år 2011 med motiveringen: "Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid."