Menu

Jakob Hellman på Mosebacketerrassen

Stockholm

Mosebacketerrassen
fredag, 14 augusti 2020 kl:19:30

Jakob Hellman
Han kom från ingenstans och förändrade allt. I alla fall om man med ”ingenstans” menar den lilla norrländska byn Vuollerim och med ”allt” menar riktningen för svenskspråkig popmusik. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett utryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.
Med sitt "... och stora havet" skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio är alla artister som är svåra att tänka sig utan de dörrar Jakob Hellmans debutalbum öppnade. Skivan listas om och om igen som en av de bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Men det blev också hans enda.
Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.
När ”… och stora havet” 2019 firade 30 år 2019 firades det med en stor turné. Föreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” spelades för utsålda hus land och rike runt och presenterade också en rad nyskrivna låtar. Jakob Hellman är tillbaka på riktigt och i sommar fortsätter hans succéartade återkomst när han åter möter publiken.

Datum / Tid

fredag, 14 augusti 2020 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad