kl: 19:30

The Dandy Warhols på Mosebacketerrassen

MosebacketerrassenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

The Dandy Warhols är bandet bakom obevekliga hits som ”Bohemian Like You”, ”We Used To Be Friends” och ”Not If You Were The Last Junkie On Earth”, och som förevigades i den hyllade och Sundance-prisade musikdokumentären ”DiG!”.


Bandet bildades i skuggan av grungens primetime i Portland, Oregon 1994. Med influenser från brittpopen, som just då regerade på andra sidan Atlanten, 60-talets garagerock och 80-talets shoegaze, påbörjade de en karriär som skulle innefatta nio studioalbum och 27 singlar - hittills.


Sedan starten har The Dandy Warhols seglat genom, och förbi, de ständigt omväxlande musiktrenderna. Courtney Taylor-Taylor (sång, gitarr), Zia McCabe (keyboard), Peter Holmström (gitarr) och Brent DeBoer (trummor) har haft hitsinglar, åkt på världsturnéer och spelat, spelat, spelat. De spelade till och med under upploppen i Grekland 2008. De har även överlevt skiftet från vinyl och kassett till CD, CD till streams, och tillbaka till vinyl igen. Och genom allt det här har de fortsatt att vara samma synergistiska enhet

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-06-05 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: