Atomic Swing

Mosebacketerrassen


BILJETTER / MER INFORMATION


ATOMIC SWING TILL MOSEBACKE


Under början av 90-talet startade Niclas Frisk något som skulle komma att bli ett världskänt musikaliskt kärnkraftverk vid namn Atomic Swing. Atomic Swing var inte ett rockband i ordets sedvanliga bemärkelse, de var något mycket större och svårare att sätta etikett på. Bandet bröt ny mark och ritade om den svenska musikkartan. Plötsligt hade gränserna mellan alternativ rock, bossanova och vanlig rak pop suddats ut och en helt ny genre hade skapats – the Atomic Swing.


Efter många år i träda återuppstod bandet 2019, turnerade landet runt och avslutade sommaren för utsålda hus på Mosebacke i Stockholm. 2020 planeras en favorit i repris, med både turné och ett gig ovan Saltsjöns böljande vågor på Mosebacke. Årets turné skiljer sig dock markant mot i fjol, varför kommer att avslöjas redan i april."

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-09-11 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

395


Kort länk hit:Atomic Swing

Atomic Swing, Stone Me Into The Groove på Spotify

A Car Crash In The Blue

Stone Me Into The Groove

Atomic Swing, Smile på Spotify

In Their Finest Hour

Smile

Atomic Swing, Stone Me Into The Groove - Remastered 2016 på Spotify

A Car Crash In The Blue (Remastered 2016)

Stone Me Into The Groove - Remastered 2016

Atomic Swing är en svensk popgrupp som under 1990-talet hade flera hitlåtar på listorna, framför allt "Stone Me Into the Groove" och "Smile".Bandet slog igenom stort i Sverige, men även i flera andra europeiska länder samt i Japan och Australien, där de turnerade flitigt. Bandet bildades 1992 och splittrades i maj 1997. De gjorde comeback i maj 2006 med albumet The Broken Habanas.Bandet återförenades tillfälligt till en spelning på festivalen Love & Peace Havana i Kuba den 8 mars 2014.