Menu

Wilmer X

Stockholm

Mosebacketerrassen
lördag, 31 augusti 2024 kl:19:30

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?”
Ett klassiskt citat från Nisse Hellberg, sångare och frontman i Wilmer X.
Wilmer X firar under 2024 hela 46 år som band. Den 31 augusti går de upp på klassiska Mosebacketerrassens sommarscen och än en gång kommer Stockholms höjder eka av svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger.
Wilmer X år 2024 är om möjligt starkare än någonsin. Tidigare i år fyllde bandet Nalen i Stockholm och levererade en elektisk turnéavslutning i hemstaden Malmö. Färska EP:n "Fem på handen" omskrivs med orden "...utan tvivel det mest vitala Nisse överhuvudtaget varit inblandad i de senaste tjugo åren". Wilmer X är verkligen här och nu!
Förvänta dig ett pärlband av pophits som ”Teknikens Under”, ”Hon är ihop med en insekt”, ”Om en hund mådde så här”, ”Vem får nu se alla tårar”, ”Jag är bara lycklig när jag dricker”, ”Nu eller nästa liv” och så vidare. Det kan också bli en del musikaliska överraskningar, en klassisk Wilmer X-natt helt enkelt!
Om Wilmer X:
Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.
Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.
Nisse Hellberg, sång och gitarr
Jalle Lorensson, munspel
Thomas Holst, bas
Sticky Bomb, trummor
Janne Lindén, gitarr
18 år (13 år med målsman)


Wilmer X
2024-07-12 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping



Wilmer X
2024-07-12 18:00:00
Linköping, Skyltens Innergård



Wilmer X
2024-07-24 19:30:00
Luleå, BJÄRRED, Bjerreds Station



Wilmer X
2024-08-17 19:00:00
Uppsala, Parksnäckan

Datum / Tid

lördag, 31 augusti 2024 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Mosebacketerrassen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad