Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Markus Krunegård

MosebacketerrassenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Markus Krunegårds flitiga turnerande förra sommaren resulterade nyligen i utmärkelsen årets soloartist 2014 av tidningen GAFFA. I augusti bjuder han Stockholmsfansen på en konsert med oslagbar utsikt över Stockholms inlopp på Mosebacketerassen, som även blir den enda konserten i Stockholm för året. Biljetterna släpps den 4 mars!
Under sensommaren gör Markus Krunegård sin enda Stockholmskonsert för året på Mosebacketerassen. Den 26 augusti bjuder han på sina magiska popdängor och en av stans vackraste utsikter från Söders höjder. Åtskilliga av Sveriges främsta artister har stått på Mosebacke-scenen, och i augusti är det Markus Krunegårds tur.
Hyllningskörerna ekade högt efter Markus senaste albumsläpp â?Rastlöst blodâ? i juni 2014 och knappt hann de stillas innan nytt material var på gång från Sveriges popprins. Under hans populära sommarturné föddes idén om fem nya spår och under hösten spelades EPn â?Härskarens teknikâ? in som gavs ut i början av 2015.
Krunegård, som äntrade popscenen med sina forna band Hets! och Laakso, gick solo 2008 när han släppte det kritikerrosade albumet â?Markusevangelietâ? och singeln â?Jag är en vampyrâ?, en låt som belönades med årets låt på P3 Guld och grammisnominerades samma år. Dagens Nyheter kallade albumet för â?en svensk motsvarighet till Springsteens â?Born To Runâ?.
Sedan solodebuten med â?Markusevangelietâ? har Markus skrivit in sitt namn i popmusikhistorien genom att ha gett ut två album på samma dag, samarbetat och producerat låtar med Mauro Scocco, med Jari Hapalainen (Eldkvarn) och Patrik Berger (Lana Del Rey, Robyn, Icona Pop).

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-08-26 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Markus Krunegård

Markus Krunegård, Jag är en vampyr på Spotify

Markusevangeliet

Jag är en vampyr

Markus Krunegård, Du stör dig hårt på mig på Spotify

Rastlöst blod

Du stör dig hårt på mig

Markus Krunegård, Oh, vilken härlig da' på Spotify

För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad

Oh, vilken härlig da'

Anders Markus Krunegård, född 6 april 1979 i Norrköping, är en sverigefinsk sångare och låtskrivare. Innan han blev soloartist sjöng han i grupperna Laakso och Hets.


Markus Krunegård växte upp i Röda stan och gick på Hagagymnasiet i Norrköping. Han är gift och har en dotter född 2011. Krunegård har sina mödernerötter i Pello i finska Tornedalen.


Krunegård var tidigare mest känd som sångare i popbandet Laakso, men har också varit medlem i nerlagda supergruppen Hets. Den 2 april 2008 släpptes hans soloalbum Markusevangeliet, vars första singel Jag är en vampyr kom på femteplats på Trackslistans årslista för 2008.


Mellan januari 2008 och augusti 2009 var Krunegård programledare för radioprogrammet P3 Live Session i Stockholm.


Sommaren 2008 blev Krunegård historisk som den enda artist som spelat på Hultsfredsfestivalen tre år i rad i tre olika band: Hets (2006), Laakso (2007) och som soloartist (2008).


Krunegård har även medverkat på Annika Norlins album Säkert! i låten Det kommer bara leda till nåt ont. Han har också medverkat på Johnossis skiva All They Ever Wanted (2008) och Eldkvarns skiva Hunger Hotell (2008).


Krunegård följde med på delar av Lars Winnerbäcks sommarturné 2008 och medverkade på konserterna mellan 23 juli och 9 augusti. Han agerade också förband på Kents konsert i Norrköping den 1 augusti. Han utförde sedan under hösten/vintern en omfattande turné i Sverige med över 30 spelningar.


Krunegård var nominerad för ett flertal musikpriser inom galorna Rockbjörnen, Grammis och P3-Guld. I den sistnämnda fick han pris för årets låt för Jag är en vampyr.


Den 8 juni 2009 släppte Krunegård tillsammans med artisten Andreas Kleerup EP:n Lead Singer Syndrome.


Mauro Scocco producerade två låtar på Krunegårds nästa album, som släpptes som två enkelalbum, Prinsen av Peking och Lev som en gris, dö som en hund, den 14 oktober 2009. Krunegård medverkar med sång på Peter Moréns soloalbum I spåren av tåren 2010. Krunegård har även varit med och hjälpt till på Veronica Maggios tredje studioalbum Satan i gatan som släpptes den 27 april 2011. Han har till exempel bidragit till låten Finns det en så finns det flera och Vi kommer alltid ha Paris.


I april 2011 meddelade Krunegård att han och Adam Olenius från Shout Out Louds hade bildat en popduo vid namn Serenades. Deras EP Birds släpptes 18 april 2011.


Fjärde soloalbumet Mänsklig värme släpptes 28 mars 2012. Första singeln från albumet, Everybody Hurts släpptes januari 2012 medan andra singeln Askan är den bästa jorden kom i samband med albumsläppet.