Menu

Samtida Musik: Musik, kaos & skönhet

Stockholm

Musikaliska Kvarteret, Clara Schumann
söndag, 6 oktober 2024 kl:19:00

Porträttkonsert med uruppföranden av Christer Lindwall med musikerna Kerstin Frödin blockflöjt, Anna Lindal violin och Eva Lindal violin. Tre uruppföranden i en konsertföreställning sammansatt och inspirerad av Christer Lindwalls musikaliska värld och hans utommusikaliska referenser. Essäisten och översättaren John Swedenmark medverkar med sina personliga kommentarer och reflektioner i en rumslig gestaltning.
Program
Die Menshen sind Engel und leben im Himmel (violin & blockflöjt 2013)
Entanglement (soloviolin, 2022–23)
Skillnadens arkitektur (2 violiner & recitatör, 2019–20)

Christer Lindwall är verksam sedan början av 80-talet som tonsättare inom främst det kammarmusikaliska fältet. Under 2000-talet har han mest arbetat med en mer konceptuellt inriktad "klangkonst", med starka influenser av språklig materialism och filosofi, såväl klangligt som semantiskt. I dessa tre verk har Christer bland annat hämtat inspiration från konstnären Raoul Hausmann och filosoferna Mehdi Belhaj Kacem och Catherine Malabou.
Anna Lindal har en bakgrund som konsertmästare i Stockholmsfilharmonin och professor på Musikhögskolan och Stockholms konstnärliga högskola. Frilansande violinist inom samtida kammarmusik och fri improvisation och inom barock och klassisk repertoar och ingår i många olika ensembler.
Eva Lindal är frilansande musiker med fokus på improvisation, samtida musik och barock. Hon ingår i flera olika ensembler inom alla dessa genrer. Eva har bland annat gett ut två skivor på det egna skivbolaget Sharakan tillsammans med pianisten Virg Dzurinko.
Kerstin Frödin är verksam blockflöjtist och barockoboist inom tidig musik och samtida experimentell konstmusik. Hon samarbetar ofta med tonsättare och har drivit flera tvärkonstnärliga projekt. Säsongen 2020–2021 erhöll hon Kungliga Musikaliska Akademiens Bernadotte-stipendium.
John Swedenmark är essäst, översättare och redaktör.
Konserten genomförs med stöd av Kulturrådet och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Clara Schumann, Musikaliska Kvarteret
Nybrokajen 11, 11148 Stockholm
Tunnelbana Kungsträdgården eller Östermalmstorg
För tillgänglighet, se: Inför besöket

Datum / Tid

söndag, 6 oktober 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Musikaliska Kvarteret, Clara Schumann

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad