Menu

Paradiset Kammarmusik & Bar: Opus13

Stockholm

Musikaliska Kvarteret, Stora Scen
söndag, 9 juni 2024 kl:18:00

Paradiset kammarmusik & bar är en konsertserie på Stora Scen i Musikaliska Kvarteret. Under konserterna samsas artister och publik på scenen, bland kuddar, soffor och fåtöljer. Tilltalet är intimt och personligt, och en konsert varar i ungefär en timme. Baren är alltid öppen före, under och efter konserten.
TILL PARADISETS KONSERTER
Den svensk-norska stråkkvartetten Opus13 är en av Europas mest lovande unga ensembler. Kvartetten bildades 2014 och består av Sonoko Miriam Welde, Edvard Erdal, Albin Uusijärvi och Daniel Thorell. De är 2:a pristagare i den prestigefyllda Banff International String Quartet Competition 2022. 2023 fick de Equinors Klassiska Musikstipendium.
Opus13 har framträtt på konsertserier och festivaler som International Chamber Music Festival Utrecht i Nederländerna, Yeulmaru och Yonsei Chamber Music Festival i Sydkorea, Rusk Festival i Finland, Swiss Chamber Concerts, och många av de stora festivalerna i Norge, bl.a. Festspillene i Bergen, Stavanger Chamber Music Festival, Rosendal Chamber Music Festival, Trondheim Chamber Music Festival och Risør Chamber Music Festival.
Höjdpunkter under 2024 inkluderar debuter i Skottland och USA.
Opus13 har samarbetat med internationella toppmusiker som Janine Jansen, Olli Mustonen, Julian Bliss, Alisa Weilerstein, Tabea Zimmermann, Jonathan Biss och Konstantin Heidrich.
De får menstorskap av Berit Cardas och Bjørg Lewis från Vertavo Quartet, och har deltagit i mästerkurser med många av världens ledande kammarmusiker, inklusive medlemmar ur Belcea Quartet, Quatuor Ébène, Artemis Quartett, Oslo String Quartet och Quatuor Mosaïques. De första åren fick Opus13 ovärderligt stöd och konserterfarenhet från Oslo Quartet Series talangprogram och Crescendos mentorprogram.
Opus13s är grundare och konstnärliga ledare för kammarmusikfestivalen Vinterspill på Lillehammer.
Program:
Caroline Shaw - Entracte Grieg - Stråkkvartett nr. 2 i F-dur Schubert - Stråkkvartett nr. 14 ”Döden och flickan”
Medverkande:
Sonoko Miriam Welde
Edvard Erdal
Albin Uusijärvi
Daniel Thorell
Entré & bar: 17.00
Konsert: 18.00

Hitta hit: Nybrokajen 11, 111 48 Stockholm
Tunnelbana: Östermalmstorg/Kungsträdgården
Inför besöket

Datum / Tid

söndag, 9 juni 2024 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Musikaliska Kvarteret, Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad