Anders Lundin

Musikbåten BlidösundDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Anders Lundin.
Men det är väl han på TV, spelar han musik? Jo; Anders Lundin har skrivit låtar och texter sedan tonåren, han har spelat in skivor och turnerat med band. Barnlåtarna han gjort för SVT har vunnit Grammis och rullat i rutan i år efter år.
2010 gav han ut skivan ”Buckliga ord, Knyckiga visor” för en mer ”vuxen publik” och låtarna från den utgör själva kärnan i hans framträdande på Musikbåten. Det handlar om sådant som fascinerat och förundrat. Det blir eftertänksamt och roligt om vartannat när Anders tar oss med förbi Bergslagskogarnas sommarställe, köksfönstret på Kungsholmen och korallreven utanför Nya Guinea. (5/9)

Följ med Musikbåten Blidösund på en härlig kvällskryssning! Färden går oftast ut mot Vaxholm på hemliga vägar eller också kanske vi tar en sväng ner i Skurusundet. Det händer även att Blidösund rundar Södermalm och går in i Mälaren för att passera Drottningholms Slott och vända åter genom Hammarbyslussen till Skeppsbron där kryssningen alltid avslutas klockan 22.15. Artisterna uppträder i Blidösunds aktersalong i två set, så oavsett om du äter på första eller andra dukningen finns alltid möjlighet att se artisterna.

Möjlighet till mat: Beroende på vilken biljettyp du väljer finns det olika möjlighet till att äta något under båtturen. Läs mer om våra biljettyper här http://www.blidosundsbolaget.se/popup/biljettyper/
• Avgång: 18.30 (ombordstigning 17.50)
• Från: Skeppsbron nedanför Slottet
• Åter: 22.15

Lokal: Musikbåten Blidösund

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-09-05 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Anders Lundin

Anders Lundin, Nöjd på Spotify

Barnkammarboken - Alla Sånger

Nöjd

Anders Lundin, Jag har en gammal faster på Spotify

Jag har en gammal faster

Jag har en gammal faster

Anders Lundin, Bjällerklang på Spotify

Lilla Barnkammarboken - Julsånger

Bjällerklang

Anders Erik Lundin, född 8 september 1958 i Farsta, Stockholm, är en svensk TV-programledare, skådespelare, komiker och textförfattare.


Lundin växte upp i Farsta i södra Stockholms kommun. Han arbetade som lärare i samhällskunskap, historia och geografi innan han utbildade sig på Dramatiska Institutets radioproducentlinje. Han filmdebuterade 1987 i kortfilmen Artisten som 1988 fick The British Academy Film Award för bästa kortfilm. Lundin var programledare för humorprogrammet Glädjetåget på Sveriges Radio P3 1990–1993. 1999 var han programledare för svenska Melodifestivalen och för Expedition: Robinson (1999–2004). Året därpå var han värd för Eurovision Song Contest tillsammans med Kattis Ahlström. Han var program- och allsångsledare för Allsång på Skansen 2004–2010 (han ledde också inofficiellt allsången 2003 då han var sin företrädare Lasse Berghagens "praktikant"). Han har även medverkat i Björnes magasin, Bullen och andra barnprogram och är en del av komikergänget R.E.A.


Anders Lundin hade även huvudrollen i kultfilmen Slutspel 1997 ihop med många kända svenska skådespelare.


Lundin har även skrivit sånger ihop med Lars In de Betou, som utgivits bland annat under titeln Känsliga bitar och sänts som musikvideor i Sveriges Television. För deras skiva Mycket känsliga bitar vann de en grammis. Lundin skrev texterna, medan In de Betou stod för musiken. En av de mer kända låtarna, Nöjd, har ofta varit med i barnprogram och även på allsången.


I mars 2009 släppte Anders Lundin sitt debutalbum där han framför egna sånger. Första singeln "Nåt Riktigt Fint Till Dig" släpptes i december 2008.


Lundin är gift och har två barn med sångerskan Kerstin Ryhed Lundin. Lundins mor är tyska från Köln och hans far från Ådalen.