Menu

Grimes

Stockholm

Münchenbryggeriet
onsdag, 24 februari 2016 kl:20:00

24 februari – Stockholm, Münchenbryggeriet

Support: Hana

Grimes har trollbundit en hel musikvärld och Dazed har kallat henne för “a pop idol from another dimension”. Den 24 februari står hon åter på svensk mark för en spelning på Münchenbryggeriet, med uppföljaren till 2012 års makalösa platta Visions i ryggen. Biljettsläpp fredag kl 10.00 via Luger.se.

Kanadensiskan Claire Boucher debuterade under namnet Grimes redan 2010 med albumet Geidi Primes på kultlabeln Arbutus Records (Majical Cloudz, Doldrums, Sean Nicholas Savage etc). Uppföljaren Halfaxa kom redan samma år och inför sitt tredje album skrev hon på för indiegiganten 4AD. Med Visions presenterade sig Boucher på riktigt med eklektisk och unik elektronisk pop, lika experimentellt och personligt som dansant och kommersiellt. Singlarna “Genesis” och “Oblivion” hamnade på varenda spellista och Visions hyllades som ett av 2012 års starkaste album. Några stand-alone singlar och ett skrotat album senare är det äntligen bli dags för uppföljaren, som enligt Boucher själv är mer fokuserad och politisk än Visions.

Åldersgräns 18 år.

Dörrar kl 19.00 / Start ca kl 20.00

Arrangör: www.luger.se

Münchenbryggeriet (ursprungligen Münchens bryggeri) är ett mäss- och konferenscenter som ligger vid Söder Mälarstrand på Södermalm i Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 24 februari 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Münchenbryggeriet

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad