Quaker City Night Hawks

Nalen Klubb, StockholmDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Texasbördiga Quaker City Night Hawks kommer till Stockholm! Med inspiration från 70-talet och den amerikanska södern skapar trion en mörk, bluesinfluerad typ av rockmusik som konstigt nog lockar såväl Fu Manchu-fans som Tom Waits-publiken.


Debutskivan ”¡Torquila Torquila!” släpptes 2011 och följdes upp med skivorna ”Honcho” (2013) och ”El Astronauta” (2016). Den sistnämnda blev ett riktigt genombrott för ökentrion, särskilt med singeln ”Good Evening” – en mörk och mystisk ökentripp, med distade gitarrer och långsamt gung. Efter en lång turné med ”El Astonauta”, samt en turné som support till amerikanska Blackberry Smoke, har en ny skiva tagit form.


Nya plattan ”QCNH” släpps den 1 mars, och på den har bandet utforskat och utvidgat sitt sound. Inspirationen kommer fortfarande från hemstaden Texas, men i låtarna finns det spår av såväl funk och psychadelia som boogie och retro-R&B. En brokig blandning kan tyckas, men den hålls samman snyggt av bandets enorma passion och talang för att skapa riktigt bra rock’n’roll.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-18 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: