Blanco White

Nalen Klubb, StockholmDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Blanco White startade 2014 som ett soloprojekt för Londonfödde Josh Edwards. Efter att ha studerat musik och gitarrteknik i Spanien samt det tiosträngade instrumentet charango i Bolivia började Edwards utveckla sin musikstil och sitt gitarrspel – med tydlig inspiration från Sydamerika och Anderna.


I början av 2016 släppte Blanco White sin självproducerade debut-EP via Yucatan Records, och året därpå kom uppföljaren ”Colder Heavens”, då med producenten Ian Grimble (Bear's Den, Matt Corby, Daughter). 2018 kom EP:n ”Nocturne”, med den enorm populära låten ”Olalla”, som idag har över 25 miljoner spelningar på Spotify.


Precis som namnet Blanco White antyder (blanco är spanska och white är engelska för vitt) är musiken en delikat blandning av Angloamerika och Sydamerika, av folk och flamenco, engelska och spanska. Vackert och unikt, och något alldeles extra live. Fredag den 25 oktober kommer han till Nalen Klubb.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-25 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: