Menu

Osunlade

Stockholm

Nalen Klubb, Stockholm
torsdag, 17 oktober 2019 kl:21:00

Senaste skivan Oslunade släppt heter “The Quieter You Become, The More You Hear”. En programmatisk titel – Osunlade är en man som gärna vänder sig mot sitt inre och mot de andliga dimensionerna i sin jazziga housemusik. Men vägen till denna andliga house har inte varit spikrak.


Osunlade upptäcktes som sjuttonåring av sångerskan Toni Basil (mest känd för låten ”Mickey” som Carola gjorde en cover av på sitt debutalbum Främling). Basil tog med Osunlade till Hollywood där han började göra musik till barnprogrammet Sesame Street. Snart producerade Osunlade även annat – som bland annat rapparen Gerardo och hans megahit ”Rico Suave”. Men efter många år i Hollywoodmaskinen tröttnade Osunlade och drog sig tillbaka.


I sitt sökande hittade han till Ifa – en naturdyrkande kult/religion som härleds från Afrikas Yoruba-stammar och som utövades av de slavar som hämtades till Amerika. 1999 grundade Osunlade sitt Yoruba Records och hade plötsligt plattformen han drömt om länge: ett skivbolag för ett andligt sound, för en jazzig deephousemusik som överskrider gränser. Osunlade har gett ut skivor med stora namn inom housemusiken som Danny Krivit, John Beltran och Vince Watson – men när han kommer till Stockholm Jazz Festival presenterar han självklart sin egen andliga musik som mixar dagens dansgolv med en urgammal religiös dyrkan av naturen.

Datum / Tid

torsdag, 17 oktober 2019 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen Klubb, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad