Menu

Ian Noe

Stockholm

Nalen Klubb, Stockholm
torsdag, 6 februari 2020 kl:20:00

Redan vid 15 års ålder bestämde sig Ian Noe för att prova på att skriva egen musik och fick hjälp av en familjevän att spela in ett par låtar. Detta blev starten på en musikkarriär som tog form på caféer och mindre scener runt om i Winchester, Lexington och Ohio, för att sedan ta en avstickare för nya jobberfarenheter på en oljerigg — ett jobb som Noe idag betraktar som det bästa han någonsin haft bortsett från musiken. Idag är vi glada att Ian Noe valde som han gjorde, och den 6 februari har vi nöjet att höra hans finstämda gitarrspel och stora berättelser i Nalen Klubb. Biljetter släpps fredag 22 november 10.00.


Ian Noe växte upp i Beattyville, Kentucky som äldst i en syskonskara på tre, där hans pappa jobbade som socialarbetare och hans mamma på en lokal fabrik i mer än 20 års tid. Gitarr lärde sig Noe med hjälp från sin pappa, farfar och Chuck Berrys ”Johnny B. Goode”, där många övningstimmar vigdes åt att efterlikna Berrys gitarrspel. Det dröjde inte länge innan Noe fritt spelade stora countryklassiker som ”I Saw the Light” eller ”Wildwood Flower”. I tonårsåren tog idolerna Bob Dylan, Neil Young och Dwight Yoakam över som största inspirationskälla.


Debutalbumet ”Between the Country” spelades in i Nashville och vittnar om livsöden och berättelser från det vardagliga livet i östra Kentucky. Albumöppnande ”Irene (Ravin’ Bomb)” berättar historien om en kvinna som kämpar med sin relation till både alkohol och familj, och sätter ton för albumet som följer. Låttitlar som ”Junk Town”, ”Dead on the River (Rolling Down)” och “Meth Head” fångar de dramatiska livsöden som människor i området har mött, som alla binds samman av Noes varsamma röst.


”Between the Country” är dock inte nödvändigtvis att betraktas som ett självbiografiskt album, utan mer utav en samling historier och upplevelser från människor som Noe mött. Nu berättar Ian Noe historierna vidare den 6 februari i Nalen Klubb.

Datum / Tid

torsdag, 6 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Nalen Klubb, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

210

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad