Menu

Svenska Akademien

Stockholm

Nalen Klubb, Stockholm
fredag, 28 april 2023 kl:21:00

Svenska Akademien gör vårturné - intimt och tillbaka till rötterna. I slutet av april och början av maj 2023 ger sig musikkollektivet Svenska Akademien ut på vårturné. Genom att göra intima konserter inför en begränsad publik vill den legendariska live-akten återvända till rötterna och möta publiken i ögonhöjd.
Under 2021 gjorde vi efter diverse ombokningar en konsert på Nalen Klubb i Stockholm, en scen som är betydligt mindre än de scener vi spelat på under senare år. Och vi märkte att publiken och vi tände till. En mindre lokal ger en helt annan närhet och nerv, både på scen och i relation till publiken. Nu vill vi bygga vidare på den känslan, säger ena sångaren Carl-Martin “Sture” Vikingsson.
Samtidigt som bandet jobbar med material till en ny skiva, görs en genomarbetning av live-repertoaren. Klassiska live-låtar blandas med nya alster och bortglömda klassiker. Det blir tre konserter med ett begränsat antal biljetter på Nalen Klubb i Stockholm, Nefertiti i Göteborg och Tivoli i Helsingborg.
Det var genom hundratals konserter på små scener vi mejslade fram vårt live-koncept i början och mitten av 00-talet. Sen har vi tagit det vidare till stora festivalscener och konsertlokaler. Nu ser vi fram emot att komma tillbaka till den svettiga klubbkänslan och möta publiken i ögonhöjd, säger Sture.


Svenska Akademien
2024-08-24 19:30:00
Blandat, LANDSKRONA, Citadellet Landskrona

Datum / Tid

fredag, 28 april 2023 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen Klubb, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad