Menu

Grant-Lee Phillips

Stockholm

Nalen - Klubb
fredag, 16 november 2018 kl:21:00

Grant-Lee Philips slog igenom under tidigt 90-tal som frontman i gruppen Grant Lee Buffalo. Trots att samtliga av bandets fyra album hyllades unisont, och singlar som Fuzzy och Truly, Truly blev stora hits, tog gruppen beslut om att gå skilda vägar, och Grant-Lee påbörjade sin solokarriär.


2000 kom solodebuten i form av Ladies’ Love Oracle, och succén var nästan omedelbar. Grant-Lee Philips lyckades dessutom få en roll i den omtyckta tv-serien Gilmore Girls som stadens trubadur, vilket banade väg för uppföljarplattorna Mobilize (2001) och Virginia Creeper (2003). Sedan dess har solokarriären fortsatt uppåt och särskilt albumet The Narrows (2016) befäste och bekräftade vilken ledande roll Grant-Lee har inom den amerikanska singersongwriter-genren.


När Philips nu släppt skivan Widdershins, album nummer nio i ordningen (om man räknar in hans cover-album Nineteeneighties), är det med en något mer politisk touch. Ilskan över den amerikanska presidenten fick nämligen Phillips att på endast fyra dagar färdigställa skivan. Musiken är fortfarande en kombination av americana, folk och stundvis pop, och precis som alltid med Grant-Lee: en fantastiskt välkomponerad rad låtar som talar till såväl hjärtat som hjärnan. Fredag den 16 november får vi chans att se honom live på Nalen Klubb.

Datum / Tid

fredag, 16 november 2018 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen - Klubb

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad