Menu

Amen Dunes

Stockholm

Nalen - Klubb
torsdag, 13 september 2018 kl:20:00

Amerikanska indiestjärnan Amen Dunes, aktuell med hyllade albumet Freedom, kommer till Sverige och Stockholm i höst. Biljettsläpp fredag 25 maj klockan 10.


Amen Dunes, eller Damon McMahon som han egentligen heter, har länge varit något av en doldis för den breda massan. Bandet bildades redan 2006, och 2009 kom debuten i form av D.I.A., – ett album som spelades in i en trailer utanför New York av McMahon själv på bara en månad. För varje nytt giv sedan dess har McMahon låtit investera såväl mer tid som mer av sig själv i produktionerna. Förra skivan Love (2014) tog två år att skapa, och nya albumet Freedom (2018) tog tre – och det var verkligen värt väntan.


Freedom har hyllats unisont såväl i utlandet som här i Sverige, vilket inte enbart kan tillskrivas det utomordentligt lyckade samarbetet med producenten Chris Coady som tidigare producerat succéalbum från bland annat Beach House, Grizzly Bear och Yeah Yeah Yeahs. Freedom ett reflexivt album där McMahon blottar sig själv och sitt förflutna, och bygger upp en helt unik ljudbild. Som ett mörkt, hypnotiskt kalejdoskop, där varje låt är början på något större och verkligt storslaget, men samtidigt oerhört intimt. Även om texterna behandlar tunga ämnen som mammans cancerdiagnos, ångest och destruktiva mansnormer finns en behaglig underton av frigörelse och eufori. Freedom är helt klart början på något riktigt stort.

Datum / Tid

torsdag, 13 september 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Nalen - Klubb

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad