Menu

Fatherson

Stockholm

Nalen - Klubb
måndag, 22 oktober 2018 kl:20:00

Fathersons blomstrande karriär är en sann påminnelse om att det inte finns någon maskin i världen som kan ersätta ren talang och äkthet. Fatherson är ett band som inte tagit några genvägar för att komma dit de är idag; en slags succéhistoria byggd på word-of-mouth-omvandlingar.


Fathersons rötter kommer från den skotska staden Kilmarnock, där Ross Leighton (sång & gitarr), Marc Strain (bas) och Greg Walkinshaw (trummor) var skolvänner. Två år innan de ens släppt sitt första album sålde de ut på arenor med 600 personer i kapacitet. Men så kom ett debutalbum under 2014, I’m an Island, och hela världen fick stifta bekantskap med Fathersons artikulerande, breda och känslomässiga rock.


Deras popularitet nådde högre höjder i samband med utgivandet av Open Book på Easy Life Records (en underavdelning till Sony Music) under sommaren 2016. Samtidigt gick de rakt in på plats nr.2 i den skotska albumlistan. Där befann sig Fatherson mellan Paul Simon och Coldplay, och Beyoncé fick nöja sig med en fjärdeplats.


Nu har bandet begett sig in i studion igen för att i september släppa nya skivan Sum of All Your Parts. Av första singelsläppet Making Waves att döma är det ett sensationellt album vi har att vänta. I samband med albumsläppet beger de sig ut på en turné som stannar på Nalen Klubb den 22 oktober.


Andra höjdpunkter i Fathersons karriär inkluderar förband till Kings of Leon i Wien och en utsåld spelning på den legendariska Glasgow Barrowlands. De har också spelat i Storbritannien och Europa med Biffy Clyro, Twin Atlantic, Enter Shikari, Skräckkanin och Augustines.

Datum / Tid

måndag, 22 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Nalen - Klubb

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad