Menu

Ile Kallio Big Rock Band

Stockholm

Nalen Stora Salen Stå
fredag, 16 oktober 2015 kl:21:00

Den finska rocklegenden Ile Kallio med sitt Big Rock Band!


Gitarristen och låtskrivaren Ile Kallio var på 70-talet en av grundarna till den finska supergruppen Hurriganes. Bandet hade släppt fyra enormt framgångsrika album i sitt hemland innan de besökte Sverige första gången för två utsålda spelningar på Jarla-Teatern. Detta var vintern 1977. Bandets popularitet växte så till den grad att de sommaren därpå återvände för en svensk folksparksturné som blev en stor succé. Ett talande bevis för turnéns framgång är att de slog den amerikanska rockartisten Bill Haleys tjugoåriga publikrekord på Tidaholmen med 900 besökare. Hurriganes spelade för utsålda folkparker genom hela Sverige och avslutade sin succéturné med en minnesvärd konsert på Gröna Lund i Stockholm.


Sedan 70- och 80-talet har Ile Kallio varit en framgångsrik artist och låtskrivare på egen hand och släppt ett flertal skivor på engelska och finska. 2013 återvände han till sina musikaliska rötter när trummisen Okko och sångaren Patrik föreslog att de skulle starta ett rockband tillsammans. Därmed var grundplåten till det som kom att bli Ile Kallio Big Rock Band satt. Åttamannabandet Ile Kallio Big Rock Band är en musikalisk kraftstation, frontat av Ile Kallio och svenske sångaren Patrik Eriksson.


Denna konsert är stående.


OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare


På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.


Nalen ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.

På Nalen arrangeras årligen över hundra konserter och klubbar. Det är allt från etablerade svenska och utländska artister till oetablerade artister som får möjlighet att möta en större publik.

Vid sidan av musiken är Nalen även en mötesplats för arbetsmöten, fester och restaurangbesök. Nalen är en etablerad aktör inom Stockholms mötesindustri och vi samarbetar med de stora bokningsbolagen och festarrangörerna.

I huset finns också Nalen Restaurang och Nalen Bar.

Nalen är ett unikt hus. Varsamt renoverat för att bevara all ursprunglig charm, men samtidigt anpassat för moderna konserter, fester och konferenser. På Nalen möts det nya med det gamla, det storslagna med det intima.

Datum / Tid

fredag, 16 oktober 2015 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen Stora Salen Stå

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

285

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad