Menu

Tangerine Dream

Stockholm

Nalen – Stora Salen, Stockholm
fredag, 1 november 2019 kl:21:00

Sju Grammy-nomineringar, över 70 miljoner sålda skivor och utsedda av The New York Times till 'världens bästa synthband' – Tangerine Dream kommer till Nalen!


Egentligen har vi Tangerine Dream att tacka för synthmusiken. Tangerine Dream var – tillsammans med Kraftwerk – pionjärer inom genren när deras musik började ges ut under 70-talet och musikindustrin revolutionerades.


Men efter 50 framgångsrika år, med över hundra utgivna skivor, verkade det dock som att Tangerine Dream skulle upplösas efter att bandets skapare och tillika mastermind Edgar Froese gick bort i början av 2015. Dock hade Froese redan lagt grunden för en ny vision och version av Tangerine Dream, och nu leds bandet av långtida medlemmen Thorsten Quenschning tillsammans med Ulrich Schnauss och Hoshiko Yamane.


Bandets senaste skiva “Quantum Gate” släpptes 2017 och lyckades inte bara ge bandet en större och något yngre publik, den tog också med dem till stora elektro-festivaler över hela Europa. Nu står det dock klart att de åker ut på en turné som går under namnet “16 Steps – Random & Revision Tour 2019”. Fredag den 1 november kommer de till Sverige och Nalen – biljetter släppta!

Datum / Tid

fredag, 1 november 2019 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad