Menu

Sarah McKenzie

Stockholm

Nalen – Stora Salen, Stockholm
lördag, 19 oktober 2019 kl:21:00

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler. I år äger festival rum mellan 11 och 20 oktober, med flertalet evenemang på Nalen i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.


Jazzstandards och nyskrivet som låter klassiskt i händerna och rösten på hyllad pianist och sångerska.


Stilsäkra tolkningar av jazzstandards och egna kompositioner som flirtar med jazzens historia och bossanovan har gjort australiensiska pianisten och sångerskan Sarah McKenzie till ett stort internationellt namn.


Det stora genombrottet kom med albumet “Paris in the Rain” 2017. Den släpptes av anrika Impulse! och föregicks av en längre vistelse i den franska huvudstaden. Ett av de starkaste spåren var titellåten – som Sarah McKenzie skrivit själv. Den smälte fint in vid sidan av superklassiker som bland annat Tea For Two. Orkester Journalens recensent Dan Backman tyckte att den direkt kunde få ”en plats i den ständigt uppdaterade stora amerikanska sångboken”.


Det är så hon fortfarande arbetar. Senaste albumet, “Secrets of My Heart”, är inspelad i en annan välrenommerad jazzstad, New York. Även på den är det jazzstandards sida vid sida med egna kompostioner – som den unga pianisten och sångerskan skrivit själv. Hon framför allt med ett säkert driv och en stor kärlek till jazzens historia – och eftersom skivan är inspelad i New York avslutar hon den såklart med ”The Gershwin Medley”.

Datum / Tid

lördag, 19 oktober 2019 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad