Menu

Richard Bona & Alfredo Rodriguez

Stockholm

Nalen – Stora Salen, Stockholm
onsdag, 16 oktober 2019 kl:21:00

Quincy Jones finns liksom många av oss andra på Facebook. För några år sedan uppdaterade han sin sida med orden “Richard Bona är helt enkelt en av den här planetens mest talangfulla snubbar”. Och när det ett sådan omdöme kommer från en mästerproducent som Quincy Jones bör man trycka på like – och kolla upp artisten det skrivs om. Nu är Bona kanske ingen okänd artist – han har besökt Stockholm flera gånger – men för dem som inte hört honom är det bara att lyssna på Quincy Jones råd och kolla upp honom.


Richard Bona föddes ursprungligen i Kamerun och kom till New York i mitten av nittiotalet. Han jämfördes snabbt med legenden Jaco Pastorius – men visade snart att han både hade ett eget uttryck och en egen stil. Strax hade han också visat att han står på egna ben – och har så fortsatt även när han samarbetat med storheter som Pat Metheny, Chaka Khan och Bobby McFerrin.


Richard Bona turnerar för fulla hus världen över och har bland annat tagit emot prestigefyllda priser som Victoires du Jazz Award för ”Best International Artist”.


Till Stockholm Jazz Festival kommer han tillsammans med en annan Quincy Jones-skyddsling: kubansk-amerikanske pianisten Alfredo Rodriguez. Det var demonproducenten som upptäckte honom under Montreux Jazz Festival för många år sedan. År 2009 flyttade Alfredo Rodriquez därför från Kuba till Los Angeles. Med sig hade han en resväska, fylld med musik, en tröja och ett par jeans. Det var dags att ta steget utanför hemlandet – där han inte kände sig tillräckligt fri för att uttrycka sig inom sitt jazz-idiom.


Nu står de båda herrarna snart tillsammans på scen under Stockholm Jazz Festival. Räkna med högkompetent jazz med ena benet i en kamerunsk och det andra benet i en kubansk tradition.

Datum / Tid

onsdag, 16 oktober 2019 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad