Ten Years After

Nalen – Stora Salen, StockholmDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Brittiska bluesrockbandet Ten Years After kommer till Sverige med en hyllningskonsert till Woodstockfestivalen 1969 – 50 år sedan de uppträdde på festivalen och uppnådde stjärnstatus. Den 17 december intar de Stora Salen och biljetter släpps torsdag 13 juni klockan 10.00.


När det brittiska bluesrockbandet Ten Years After bildades utanför Nottinghamshire i slutet av 1960 var det få som trodde att samma band skulle bli en av Woodstock-festivalens mest minnesvärda akter 1969. Debuten hade kommit bara något år tidigare och trots en kortare turné och ett antal konserter i USA hade genombrottet inte riktigt skett. Men så spelade de ”I’m going home” på Woodstock, och resten är historia.


Sedan dess har bandet gett ut en imponerande katalog med skivor – trots ett antal uppbrott och år isär. Varje uppbrott har dock följts av en ny början, med de två grundmedlemmarna Ric Lee och Chick Churchill som hängt med sedan starten. När originalsångaren Alvin Lee gick bort under 2013 – till följd av komplikationer från en operation – tvingades bandet dock ta ett beslut: ska vi fortsätta eller ska vi lägga ner? Det var till slut viljan att hålla minnet av Alvin Lee vid liv som gjorde att bandet fortsatte – med mer energi än någonsin.


Bandet levererar fortfarande med full kraft och kommer att framföra alla deras klassiker blandat med nya låtar från den senaste skivan. De två grundmedlemmarna Ric Lee och Chick Churchill har förstärkt med nya medlemmar: Colin Hodgkinson (Backdoor, Peter Green, Alexis Corner, Spencer Davis, Chris Rea, John Lord) på bas och Marcus Bonfanti (Van Morrison, Ginger Baker, Ronnie Wood) på sång och gitarr.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-17 20:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: