kl: 21:00

Chelsea Wolfe

Nalen – Stora Salen, StockholmDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Chelsea Wolfes nya alster Birth of violence berör ämnen som tradition och bejakandet av samtidens ignorans och stundande tragedier. Låtarna beskriver ett inre uppvaknande, sprungen ur möjligheten att rota sig efter en nödvändig paus från rampljuset. Den 1 april kommer hon till Stockholm och Nalen.


”The songs describe an internal awakening of feminine energy, a connection to the maternal spirit of the Earth, and a defiant stance against the destructive and controlling forces of a greedy and hostile patriarch”


Svårfångad, mörk och gåtfull lurar hon in oss i en annan värld, där fötterna stundvis flyter över asfalten. Skivan är skriven och inspelad i ensamhet, i hennes hem i norra Kalifornien. ”Jag har varit i konstant rörelse under de senaste åtta åren, uppslukad av att turnera, flytta, spela på nya scener, utforska nya platser och träffa nya människor – en otrolig tid att lära sig och växa som musiker och artist” säger Wolfe om eran som ledde fram till Birth of Violence. ”Men efter ett tag började jag tappa en del av mig själv. Jag behövde ta en paus från turnerandet, lära mig att ta bättre hand om mig själv och att skriva och spela in så mycket jag kunde medan Merkurius låg i mina händer, som en klok vän beskrivit det.”


Chelsea har en egenartad förmåga att kanalisera dyster skönhet i olika former. Likt en mörkrets Siren välkomnar hon lyssnaren in genom porten, the Mother Road. Därefter slingrar sig en röd tråd genom radbandet med låtar, som tillsammans har potential nog att kröna skivan till en av hennes främsta.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-01 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: