Menu

MCC [Magna Carta Cartel]

Stockholm

Nalen Stora Salen
fredag, 28 september 2018 kl:21:00

MCC [Magna Carta Cartel] är bandet som bildades, avslutades och återuppstod – allt på drygt ett decennium. Deras drömlika och stundvis magiska hårdrock är lika delar rå som briljant, tung som underbar – och nu äntligen beger de sig ut på turné.


MCC bildades 2006 av fem drömmande vänner som alla hoppades på att slå igenom stort. Tillsammans skapade de drömlika och förtrollande låtar; musik som lika gärna hade kunnat passa som soundtrack till en film som ingen sett eller ännu gjort. Efter tre år med en mängd ändlösa nätter lyckades de skapa sitt egna soundtrack i form av debutalbumet Goodmorning Restrained, som släpptes via Sounds of Zilence – enbart digitalt och helt fritt för nedladdning.


Omkring samma tidpunkt bildades bandet Ghost. Några av MCC-medlemmarna hoppade på det tåget, som ganska snart skulle visa sig vara på väg mot succé. Ghost slog igenom stort och det som de fem vännerna hade skapat med MCC försvann. Det var åtminstone vad bandet själva trodde. Från ingenstans började MCC:s debutalbum att streamas igen, och helt plötsligt var bandet på tapeten igen.


2016 väcktes MCC [Magna Carta Cartel] från sin dvala. Året därpå gav de ut en ny EP, The Demon King, samt en nyutgåva av debutplattan. I början av 2018 bjöd de också på en konsert under Where’s the Music i Norrköping, och såväl band som fans var eniga. Alla ville ha mer.


Sagt och gjort: MCC tillbaka och den 28 september kommer de till Nalen. Biljettsläpp måndag 18 juni klockan 10.00.


Nalen ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.

På Nalen arrangeras årligen över hundra konserter och klubbar. Det är allt från etablerade svenska och utländska artister till oetablerade artister som får möjlighet att möta en större publik.

Vid sidan av musiken är Nalen även en mötesplats för arbetsmöten, fester och restaurangbesök. Nalen är en etablerad aktör inom Stockholms mötesindustri och vi samarbetar med de stora bokningsbolagen och festarrangörerna.

I huset finns också Nalen Restaurang och Nalen Bar.

Nalen är ett unikt hus. Varsamt renoverat för att bevara all ursprunglig charm, men samtidigt anpassat för moderna konserter, fester och konferenser. På Nalen möts det nya med det gamla, det storslagna med det intima.

Datum / Tid

fredag, 28 september 2018 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Nalen Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad