Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Tomas Ledin - Samtal Och Musik - Tillfälligheternas Spel

NalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bFONT SIZE=4TOMAS LEDIN GÖR INTIM SPELNING PÅ NALEN

SAMTAL OCH MUSIK
TILLFÄLLIGHETERNAS SPEL/FONT/b

bLördagen den 22 februari kommer en av Sveriges mest uppskattade låtskrivare och artister, Tomas Ledin, att göra en helt unik spelning på Nalen i Stockholm. Konserten har ett upplägg där artisten öppnar upp sig för frågor från publiken, som bjuds in att interagera med artisten. Han kommer bland annat att berätta om den turbulenta period som blev startskottet på del två av en synnerligen händelserik artistkarriär. Därefter utmynna i en konsert tillsammans med Tomas absoluta favoritmusiker./b

På Juldagen har årets stora romantiska komedi iEn del av mitt hjärta/i premiär på biografer runt om i landet. Filmen, med Jonas Karlsson och svenskamerikanska Malin Åkerman i huvudrollerna, bygger på Tomas Ledins musik och texter. Långfilmen är en romantisk musikalkomedi - den första svenska i modern tid - och är en fristående berättelse skriven av Lars Johansson och regisserad av Edward af Sillén.

Senast Tomas Ledin släppte ett album var 2013 års listetta och Grammisvinnare iHöga kusten/i, men är sex år senare lika aktuell som alltid. Sedan 1972 har Tomas släppt hela 21 studioalbum, fyra livealbum och sju samlingsalbum. Det betyder en hel del berättande genom åren, och även om texterna kommit från Ledins innersta, kan vi aldrig riktigt lära känna en artist bara genom sångerna. Eller kan vi det?

När Tomas Ledin bjuder in till konsert på Nalen, har han valt en unik approach till det klassiska liveframträdandet publiken kommer att bjudas in att ställa frågor och interagera med artisten på ett sätt som sällan tidigare setts. Konserten framförs tillsammans med Tomas favoritmusiker Jörgen Ingeström, Sebastian Nylund, Ove Andersson och Johan Franzon.

Förbered er på en oförglömlig kväll och en alldeles unik upplevelse på Nalen den 22 februari.

Åldergräns: 18 år.

Insläpp: kl. 19.00
Eventstart: kl. 20.00
Spellängd: ca 2 timmar.

Arrangör: a target=_blankhref=https://www.livenation.seLive Nation/a

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-02-22 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tomas Ledin

Tomas Ledin, En del av mitt hjärta på Spotify

Tillfälligheternas spel

En del av mitt hjärta

Tomas Ledin, Sommaren är kort på Spotify

40 år 40 hits Ett samlingsalbum 1972 - 2012

Sommaren är kort

Tomas Ledin, Livs levande på Spotify

Livs levande

Livs levande

Tomas Folke Jonas Ledin, född 25 februari 1952 i Östersund, Jämtlands län, är en svensk sångare, låtskrivare, gitarrist och skivproducent.


Ledin föddes i Östersund och växte upp i Rätan, Hölö utanför Södertälje och Sandviken tillbringade sina tidiga barndomssomrar i Ådalen. Hans far var rektor och modern förskollärare; familjen omfattade även två systrar. Han var en tid utbytesstudent i USA och när han återvände till Sverige vägrade han göra värnplikt och fick så småningom frisedel.


Ledin framträdde på Visfestivalen i Västervik 1972, 1978 och 1979. Under ABBA:s världsturné 1979-1980 var Ledin med i kören och framförde även Not Bad at All som solist. Han vann Melodifestivalen 1980 med låten Just nu och representerade Sverige vid Eurovision Song Contest i Haag. År 1982 kom Sommaren är kort, en av hans mest kända låtar. År 1985 var han tillsammans med Mikael Wiehe och Tommy Rander ledare för ANC-galan på Scandinavium i Göteborg. Tillsammans med Wiehe sitter Ledin i styrelsen för Artister mot nazister.


1991 grundade Ledin konsertturnén Rocktåget som varje sommar turnerar runt om i Sverige med kända pop- och rockartister. Vid första deltävlingen av Dansbandskampen 2009 var han gäst i andra omgången, där hans låtar var kvällens tema. I andra säsongen av den svenska TV-serien Så mycket bättre var Tomas Ledin en av de medverkande.


Ledin är sedan 1983 gift med skivbolagschefen Marie Ledin, dotter till Stikkan Anderson. Tillsammans har de två söner, John och Theo.